12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinHamsterul pitic, un animal de companie plăcut

Hamsterul pitic, un animal de companie plăcut

Hamsterii sunt recunoscuţi ca animale vioaie şi drăgălaşe, iar creşterea lor nu necesită prea mult efort, de aceea sunt preferaţii celor care îşi doresc un animal de companie plăcut.

Hamsterii, acele micuţe fiinţe care îşi învaţă rapid numele şi răspund cu promptitudine mai ales dacă asociaţi chemarea cu recompense, sunt unele dintre cele mai simpatice animale de companie. Şi atunci când mărimea lor nu depăşeşte înălţimea unui deget, meritându-şi numele de hamsteri pitici, sunt cu atât mai drăgălaşi.
Cei care îşi doresc acasă un hamster pitic trebuie să aleagă cu grijă noul domiciliu al micuţului membru al familiei. Sunt capabili să se strecoare printre gratiile cuştilor destinate hamsterilor normali, aşa că aveţi mare grijă să procuraţi o cuşcă neapărat cu  gratii foarte dese. De asemenea, pentru această specie se potrivesc habitatele cu mai multe unităţi, dar numai dacă tunelurile verticale sunt prevăzute cu scăriţe.
O idee mai bună de habitat poate fi un acvariu acoperit cu plasă de sârmă cu ochiuri dese. Aveţi grijă să-i aşezaţi pe podea un strat gros de rumeguş sau talaş. În cuşcă puteţi pune crengi sau rămurele. Hamsterului pitic îi plac foarte mult şi sulurile de hârtie igienică, pe care le foloseşte drept ascunzători, şi rotilele pentru mişcare.
Aveţi grijă ce-i daţi să mănânce acestui animăluţ de companie. El poate fi hrănit cu un amestec de seminţe şi cereale la care se adaugă mici cantităţi de nuci, seminţe de floarea-soarelui şi biscuiţi pentru câini. Deseori adoră să se răsfeţe cu mici cantităţi de fructe şi legume. Apa este cea mai importantă parte a regimului alimentar al unui hamster pitic.
Dacă aveţi în cuşcă o pereche mixtă, trebuie să ştiţi că familia lor poate creşte cu unul până la zece pui în fiecare lună. Iar fiecare pui poate să înceapă să se înmulţească la vârsta de 21-30 de zile. Perioada de gestaţie este de obicei în jur de 21 de zile, dar poate varia de la 16 la 30 de zile.
La naştere, puii sunt orbi şi fără păr, dar au dinţi şi mustăţi. Blana apare după şase-opt zile, iar ochii li se deschid la 14 zile. Hrana solidă va fi acceptată de la nouă zile, vârstă la care puii încep să se plimbe prin cuşcă. Durata de viaţă a unui hamster este de 24-36 de luni.
Există trei specii de hamsteri pitici: hamsterul pitic rusesc, cea mai răspândită specie de hamster pitic întâlnită în captivitate, hamsterul pitic alb de iarnă sau hamsterul siberian, şi hamsterul Roborovski. Această din urmă specie este şi cea mai rară. E cea mai mică dintre speciile de hamsteri şi în prezent este disponibilă doar într-o singură culoare: cafeniu-gălbui, cu burta de un alb strălucitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU