20.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAgresor sexual din autobuz, condamnat cu executare

Agresor sexual din autobuz, condamnat cu executare

Judecătoria Craiova a condamnat la trei ani de închisoare cu executare un bărbat de 35 de ani, recidivist, acuzat de comiterea infracţiunii de agresiune sexuală. Potrivit oamenilor legii, bărbatul a atins în zona intimă o femeie de 45 de ani. Incidentul a avut loc pe 21 ianuarie, într-un autobuz care circula pe strada Caracal din Craiova. În 2019, acelaşi bărbat a fost condamnat pentru tentativă de omor asupra părinţilor săi. A primit o pedeapsă de 5 ani şi 6 luni de închisoare.

Poliţiştii doljeni au explicat că victima agresiunii a fost o femeie de 45 de ani, din Craiova.
„În cursul zilei de 25 ianuarie, polițiștii au fost sesizați de către o femeie de 45 ani, din municipiul Craiova, cu privire la faptul că, în seara zilei de 21 ianuarie, ora 20.30, timp ce se afla într-un mijloc de transport în comun, pe strada Caracal din municipiul Craiova, ar fi fost atinsă în zona intimă de către o persoană necunoscută. În urma activităţilor investigativ-operative desfăşurate de către polițiști, a fost identificat un bărbat de 35 de ani, din oraşul Balș, județul Olt, bănuit de comiterea faptei”, au explicat oamenii legii.

După ce a fost audiat, suspectul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore. Bărbatul de 35 de ani a fost acuzat de comiterea infracţiunii de agresiune sexuală. Pe 30 ianuarie, suspectul a fost arestat preventiv. Mandatul de arestare a fost emis de Judecătoria Craiova.

Agresor sexual din autobuz, condamnat cu executare

Bărbatul de 35 de ani a fost deferit justiţiei pe data de 1 martie, în stare de arest preventiv. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanţă care s-a pronunţat pe 26 aprilie.
Inculpatul şi-a recunoscut fapta şi a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Instanţa a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de inculpat şi l-a obligat să achite cheltuielile de judecată. Din pedeapsa aplicată se scade durata reţinerii şi arestării preventive (29 ianuarie – 26 aprilie). Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă şi a fost atacată cu apel de bărbatul condamnat.

Condamnat pentru tentativă de omor

În 2019, acelaşi bărbat a fost condamnat pentru tentativă de omor asupra părinţilor săi. A primit o pedeapsă de 5 ani şi 6 luni de închisoare la Curtea de Apel Craiova. Bărbatul a fost acuzat că, pe 5 decembrie 2017, şi-a atacat părinţii cu un satâr. Anchetatorii au susţinut că, la data faptei, bărbatul era consumator de etnobotanice. Iniţial, în mai 2018, Tribunalul Olt l-a condamnat pe inculpat la 7 ani şi 6 luni de închisoare. În plus, instanţa l-a obligat pe inculpat să urmeze un tratament medical. Inculpatul a fost eliberat condiţionat în august 2022, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj.

Citeşte şi: Tânărul judecat pentru crima din Grădina Botanică rămâne în arest

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS