23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBărbat arestat după ce a agresat sexual o femeie în autobuz

Bărbat arestat după ce a agresat sexual o femeie în autobuz

Judecătoria Craiova a dispus, ieri, arestarea preventivă a unui bărbat de 35 de ani, recidivist, acuzat de comiterea infracţiunii de agresiune sexuală. Potrivit oamenilor legii, bărbatul a atins în zona intimă o femeie de 45 de ani. Incidentul a avut loc pe 21 ianuarie, într-un autobuz care circula pe strada Caracal din Craiova. În 2019, bărbatul a fost condamnat la cinci ani şi şase luni de închisoare pentru tentativă de omor. În acest dosar, anchetatorii au susţinut că inculpatul, care era consumator de substanţe etnobotanice la data faptei, şi-a lovit părinţii cu un satâr. Bărbatul a fost eliberat condiţionat în august 2022, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj.

Poliţiştii doljeni au precizat că agresiunea a avut loc într-un autobuz care circula pe strada Caracal din Craiova.
„În cursul zilei de 25 ianuarie, polițiștii au fost sesizați de către o femeie de 45 ani, din municipiul Craiova, cu privire la faptul că, în seara zilei de 21 ianuarie, ora 20.30, timp ce se afla într-un mijloc de transport în comun, pe strada Caracal din municipiul Craiova, ar fi fost atinsă în zona intimă de către o persoană necunoscută. În urma activităţilor investigativ-operative desfăşurate de către polițiști, a fost identificat un bărbat de 35 de ani, din oraşul Balș, județul Olt, bănuit de comiterea faptei”, au explicat oamenii legii.

Luni, după ce a fost audiat, suspectul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore. Bărbatul de 35 de ani este acuzat de comiterea infracţiunii de agresiune sexuală. Marţi, suspectul a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Mandatul de arestare a fost emis de Judecătoria Craiova. Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată de inculpatul arestat.

Consumator de etnobotanice, şi-a atacat părinţii cu un satâr

Bărbatul de 35 de ani a fost acuzat că, pe 5 decembrie 2017, şi-a atacat părinţii cu un satâr. Anchetatorii au susţinut că, la data faptei, bărbatul era consumator de etnobotanice.
„În dimineața zilei de 05.12.2017, în jurul orei 03.00, ca urmare a consumului de substanțe etnobotanice, inculpatul s-a trezit foarte agitat, motiv pentru care a părăsit apartamentul în care locuia împreună cu părinții săi și nepoata sa, mergând în afara blocului, de unde a revenit după puțin timp(…).

Mai întâi, inculpatul a avut discuții cu mama sa, căreia i-a relatat că cineva intenționează să între peste ei în apartament și să ii agreseze, circumstanțe în care tatăl său observându-l agitat și cunoscând că este consumator de substanțe interzise, s-a deplasat în bucătărie, unde a ascuns o parte din obiectele ce puteau fi folosite ca și arme de către in culpat.
În momentul în care a revenit din bucătărie către holul apartamentului, a auzit-o pe soția sa țipând, ocazie cu care l-a observat pe inculpat lovind-o pe aceasta cu un satâr de bucătărie peste mâinile pe care le avea ridicate deasupra capului în scop de apărare. În aceste împrejurări, persoana vătămată a intervenit pentru aplanarea conflictului încercând să o salveze pe soția sa, ocazie cu care a fost și el lovit cu același obiect contondent, de 3 sau 4 ori în zona capului”, au susţinut anchetatorii.

Pedeapsă redusă la Curtea de Apel Craiova

Inculpatul a fost trimis în judecată în martie 2018, pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor. În mai 2018, Tribunalul Olt l-a condamnat pe bărbat la 7 ani şi 6 luni de închisoare. În plus, instanţa l-a obligat pe inculpat să urmeze un tratament medical.

Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel de inculpat la Curtea de Apel Craiova. În octombrie 2019, judecătorii i-au admis apelul şi a dispus reducerea pedepsei la 5 ani şi 6 luni de închisoare. Din pedeapsa primită a fost scăzută perioada petrecută de inculpat în arest preventiv (6 decembrie 2017 – 15 octombrie 2019). În august 2022, inculpatul a fost eliberat condiţionat printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj.

Citeşte şi: Medic din Craiova, judecat pentru ucidere din culpă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS