16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024

Pui grecesc

Ingrediente:  750 g cartofi cu coajă, tăiaţi în cuburi medii, 8 pulpe superioare, 2 linguriţe de boia dulce, 2 cepe, doi ardei graşi (galben şi roşu), 3 căţei de usturoi, 40 ml ulei de măsline, o lingură de oregano proaspăt, 400 g roşii, 12 măsline negre, pătrunjel tocat, 1 cană de brânză feta pasată, sare şi piper.
Mod de preparare: Încălziţi cuptorul la 200°C. Fierbeţi cartofii într-o cratiţă mare cu apă clocotită timp de cinci minute. Scoateţi cartofii, scurgeţi-i de apă şi lăsaţi-i să se răcească. Puneţi pulpele de pui într-o tavă mare şi condimentaţi-le cu boia dulce. Adăugaţi cepele tăiate în patru, ardeiul gras tăiaţi fâşii, usturoiul pisat şi cartofii. Turnaţi uleiul de măsline peste întregul amestec, presăraţi oregano tocat şi condimentaţi cu sare şi piper după gust. Daţi totul la cuptor timp de 30 de minute. Adăugaţi roşiile tăiate cuburi şi măslinele, amestecând carnea cu zeama lăsată de legume. Mai lăsaţi preparatul la cuptor încă 15 minute. Când este gata, presăraţi deasupra o ploaie de pătrunjel şi brânză feta pasată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII