22.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiovenii de la periferie“înoată” pe străzi. La fiecare ploaie mai serioasă străzile de la marginea orașului devin “navigabile”

Craiovenii de la periferie“înoată” pe străzi. La fiecare ploaie mai serioasă străzile de la marginea orașului devin “navigabile”

Atunci când plouă, străzile de la periferia Craiovei devin “navigabile” mai mult decât circulabile. Craiovenii postează pe rețelele de socializare cu au ajuns să înoate la propriu în bălțile de pe carosabil. Alții sunt nevoiți să-și confecționeze încălțăminte din pungi de plastic ca să răzbească pe străzile mocirloase.

Strada Vâlcelei/sursa foto:Facebook

Străzile de la periferia Craiovei au fost din nou inundate după precipitațiile care au căzut în ultimele ore în zona Băniei. Craiovenii s-au săturat de promisiunile autorităților și s-au resemnat. Aceștia refulează, însă pe rețelele de socializare. Postările și comentariile pline de ironie sunt cele mai la îndemână metode prin care cetățenii fac plângeri și haz de necaz când vine vorba de probleme și nemulțumiri. Oamenii postează imagini și comentarii ironice, dar și pline de năduf la adresa mai marilor urbei. O rezolvare rapidă nu găsesc, tot prin bălți “înoată” la fiecare ploaie, dar măcar își strigă supărarea. Unele dinte aceste străzi și alei au fost asfaltate doar de câțiva ani. Proasta proiectare și lipsa canalizării pluviale fac la fiecare ploaie din aceste străzi adevărate canale. Altele sunt de pămân sau pavate cu piatră și pline de gropi în care băltește apa de ploaie. O altă ctegorie, sunt străzile pe care se lucrează pentru introducerea diverselor utilități. Ploaia le-a transformat într-o mocirlă în care te afunzi până la gleznă.

În Craiova ca la Viena

Craiovenii fac haz de necaz și spun că:

“Dacă așa e in Craiova….vă dați seama că în Viena e dezastru? De Budapesta….nu mai zic !! Nu ne plângem….. ”, spune un craiovean într-o postare pe rețelele de socializare.

Strada Eliza Opran,sursa foto:Facebook

Drept răspuns un altul postează o imagine cu strada pe care locuiește însoțită de comentariul:“Și eu tot la Viena”. Orașul este comparat cu o mare capitală europeană în sensul rău al cuvântului. Mergând mai departe cu ironia o craioveancă de pe Aleea 4 Fragilor a postat imagini cu strada plină de nămol spunând:“Mulțumim pentru condițiile din Craiova- Aleea 4 Fragilor! Orașul care surclasează Viena și Budapesta”. Comentariile curg la astfel de postări. „Probleme serioase ! Mai de grabă suntem un oraș din India. Viena e doar în centru și prin parc, unde ajungem de câteva ori pe an. Zilnic, e exact ca în India !”.

Pe străzile de la periferia orașului, craiovenii înoată prin bălți

În Craiova, nu puține au fost situațiile în care, la ploile care s-au abătut în zona Băniei, cantitatea de precipitații a fost peste măsura cantității posibile de captare a canalelor colectoare, ceea ce a dus la numeroase nemulțumiri ale cetățenilor și la numeroase situații de inundare a străzilor.Strada Fragilor și Aleea 4 Fragilor, strada Murelor, Drumul Apelor, Aleea 2 Depoului, strada Poligonului, strada Eliza Opran, strada Vâlcelei, strada Mălinului sunt câteva câteva dintre străzile orașului inundate la fiecare ploaie mai serioasă . O craioveancă de pe strada Eliza Opran a postat imagini cu respectiva stradă și cu oamenii care sunt nevoiți ca să se descalțe și să meargă prin bălțile care le trec cu mult de gleznă. Mai în glumă mai în serios un puști vrea să demonstreze că în apa acumulată de la ploaie, pe această stradă se poate înnota. Ironic, un craiovean comentează la această postare:

„Acum, după tîrgu de paște, ne ia barcă cu banii din încasări, o luăm pe uliță pe lîngă mine și ieșim pe la stație 2b”.

În concluzie, periferia intră la apă după fiecare ploaie mai zdravănă. La o aruncătură de băţ de centrul orașului, oamenii devin sinistraţi după fiecare rupere de nori. Fiecare ploaie le transformă străzile în lacuri. Canalizările nu fac faţă, iar străzile se transformă în lacuri de noroi şi mizerie. Locuitorii sunt prizonieri ai autorităţilor care n-au ţinut pasul cu dezvoltarea imobiliară.

Aleea 4 Poligonului/sursa foto:Facebook

Ieri CAO a intervenit în mai multe locații din oraș, cum ar fi, Aleea V Brestei, Aleea I Fermierului, Aleea I Frasinului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS