20.9 C
Craiova
miercuri, 16 iulie, 2025

Bucătăriseli

– Carnea de vânat îşi înteţeşte gustul specific dacă înainte de a o găti îi injectaţi cu o seringă puţin coniac.
– Sosurile sărate în exces se pot desăra aşezând peste cratiţa respectivă o pânză presărată cu făină.
– Heringii şi alte soiuri de peşte se desărează lăsându-i o jumătate de oră în lapte proaspăt.
– Sosul alb devine mai uşor dacă, înainte de a-l servi, încorporaţi în el un albuş bătut spumă.
– Laptele nu mai dă în foc dacă, înainte de a-l fierbe, puneţi pe fundul oalei o farfurioară aşezată cu gura în jos.
– Carnea sărată se desărează uşor dacă se spală cu apă fiartă în care s-a dizolvat zahăr praf.
– Peştii de baltă îşi pierd mirosul de nămol dacă se lasă câteva ore în apă amestecată cu sare şi argilă.
– Crapii pot fi transportaţi proaspeţi la distanţă mare dacă li se bagă în gură un miez de pâine înmuiat în rachiu.
– Supa grasă se degresează dacă este strecurată fierbinte printr-un tifon înmuiat în apă rece şi ţinut puţin la frigider.
– Ştrudelul cu mere devine mai aromat dacă se însiropează cu lichidul rezultat de la fierberea cojilor de mere în puţină apă cu zahăr (20 de minute).
– Preparatele din spumă de albuş trebuie coapte la foc foarte mic. În acest fel îşi dublează volumul.
– Brânzeturile cu miros prea puternic pot fi „domolite“ dacă în jurul lor se pun rămurele de cimbru.
– Mirosul de peşte care rămâne pe farfurii, tigăi şi cratiţe dispare dacă acestea sunt frecate cu zaţ de cafea sau făină de muştar.
– O bucată de cartof crud pus în cutia de pâine împiedică mucegăirea acesteia.
– Batonul de vanilie se pisează mai uşor dacă se pun în mojar şi câteva bucăţi de zahăr.
– Dacă sosul are cocoloaşe, bateţi-l bine cu telul, apoi strecuraţi-l prin sită, în alt vas.
– Salamul şi cârnaţii afumaţi nu vor mai prinde mucegai pe coajă dacă le ungeţi suprafaţa cu saramură.
– Cafeaua îşi păstrează aroma dacă în borcanul de sticlă unde o păstraţi introduceţi un săculeţ de tifon cu sare grunjoasă. Borcanul trebuie închis ermetic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS