16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Periuţa de dinţi inteligentă

În Marea Britanie a fost lansată o nouă periuţă de dinţi inteligentă, care ghidează utilizatorul în momentul spălării dinţilor asemenea unui navigator prin satelit. Noua invenţie este prevăzută şi cu un display care arată zona gurii deja curăţată, indică porţiunile unde trebuie continuat periajul şi avertizează utilizatorul în cazul în care a exagerat cu perierea unei zone şi riscă deteriorarea smalţului. Display-ul, graţie unei tehnologii fără fir, asemănătoare cu Bluetooth-ul, poate fi fixat pe oglinda din baie sau poate fi ţinut în mână. Acesta furnizează toate informaţiile necesare pentru un periaj ca la carte. Nu este vorba despre un produs experimental.
Periuţa de dinţi inteligentă este deja în fază de producţie şi va fi comercializată în Marea Britanie sub denumirea Triumph SmartGuide toothbrush. Costul unei astfel de instrument pentru menţinerea igienei orale nu este însă mic. Periuţa costă aproximativ 210 euro, iar specialiştii în domeniu au prevăzut că aceasta se va bucura de un foarte mare succes nu numai în rândul englezilor. Ea poate fi programată în funcţie de sensibilitatea dinţilor fiecărui cumpărător, de problemele legate de gingivită şi este dotată, de asemenea, cu o funcţie de curăţare în profunzime.
Compania care propune noua periuţă inovatoare este Oral B, iar reprezentanţii acesteia au precizat că „intenţionează în acest fel să elimine orice incertitudine atunci când vine vorba despre curăţarea dinţilor“. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS