14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024

RETETA SAPTAMÂNII

Pui la gratar


Ingrediente:


– 2 pulpe de pui;


– condimente pentru gratar;


– putin ulei de masline;


– 100 g malai macinat mai mare;


– 400 ml zeama de carne de pui;


– 1/16 l lapte;


– 1 ceapa mica;


– putina nucsoara rasa;


– sare, piper;


– 1 lingura unt;


– 2 crengute de rozmarin pentru ornat.


Mod de preparare:


Se curata de carne si pielita partea inferioara a oaselor de la pulpe si se invelesc cu folie de aluminiu. Se presara peste pulpe condimentele pentru gratar si se pun deoparte. Se incinge untul intr-o cratita, se prajeste ceapa taiata marunt, dupa care se stinge cu lapte si zeama de carne si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se adauga malaiul, se amesteca bine si când da in clocot se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, circa 20 de minute (intre timp amestecati cu telul.) Se intinde apoi mamaliga astfel preparata pe o tava (stratul: 1 cm inaltime) si se lasa sa se raceasca.


Se asaza pulpele de pui pe gratar (cu carbuni de lemn) si se prajesc pe ambele parti. Din mamaliga racita se decupeaza – cu un pahar – 8-10 cercuri, care se prajesc, si ele, pe gratarul incins. Se garnisesc pulpele cu rozmarin si se servesc calde.


Pofta buna!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS