14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCina romantica la „Blue Moon“

Cina romantica la „Blue Moon“

Saptamâna trecuta, un coleg mi-a adus un fluturas publicitar pentru un restaurant deschis recent, in cartierul Brazda lui Novac. „Blue Moon“ se numeste localul, care promite o atmosfera intima (si numele te duce cu gândul tot acolo) si preparate cu specific românesc si international, lucru de care aveam sa ma conving si eu…


Am ales sa merg la „Blue Moon“ seara, pentru ca mi s-a parut ca numai intr-o seara cu luna plina (cum s-a nimerit sa fie si atunci) as fi putut sa „gust“ din plin din atmosfera promisa… Si cum seara nu era foarte racoroasa si pentru ca aveam si vedere catre luna plina, am ales sa servesc masa la terasa. Mesele, luminate difuz din interior, si muzica romantica a lui Julio Iglesias m-au convins, cel putin in ceea ce priveste atmosfera intima, ca aceia care au scris textul fluturasului publicitar nu au „glumit“. In plus, am fost placut impresionata de ospatarul care „pazea“ intrarea in restaurant si care, la primul meu gest ce a lasat sa se inteleaga ca am ales terasa, s-a apropiat de masa, ajutându-ma sa ma asez pe scaunul din metal greu si piele.


Am primit si meniul in scurt timp si n-am putut sa nu remarc numarul mare (comparativ cu alte restaurante vizitate) de preparate, cu specific românesc si international. Printre preparatele care au la baza pestele, am zarit si câteva din caracatita si nu m-am putut abtine sa nu-l intreb pe ospatar daca sunt disponibile in orice moment. Mi s-a raspuns ca absolut toate preparatele din meniu pot fi „realizate“ in orice moment, la cererea clientului, inclusiv cele din caracatita. Mi-a lipsit insa curajul sa comand o portie… Poate data viitoare…


Am ales in schimb cotletul de porc Lorraine, cu cârnati, ciuperci si vin alb, o garnitura de cartofi taranesti (recomandati „cu caldura“ de ospatar) si o salata de castraveti murati. Totul mi s-a parut delicios: cotletul de porc, gatit nici prea-prea, nici foarte-foarte (adica suficient incât carnea sa nu fie nici prea tare si nici prea in sânge), iar celelalte ingrediente, in combinatie cu vinul alb… Am ramas fara cuvinte si am savurat totul pâna la ultima inghititura.


Preturile m-au pus in incurcatura pentru ca, in comparatie cu alte restaurante, sunt mai mari, dar, daca toate preparatele sunt la fel de delicioase precum cele incercate de mine, sunt pe masura. La pizza (si la acest restaurant o puteti incerca in diverse variante), preturile sunt ca in mai toate localurile din Craiova.


Si pentru ca inauntru nu intrasem, mi-am oferit ocazia de a „inspecta“ putin si interiorul, in drum spre toaleta… La parter (pentru ca restaurantul are si un etaj unde, probabil, dupa cum mi-am putut da seama tot din fluturasul publicitar, se organizeaza nunti si botezuri), mobilierul este confortabil, specific unui bar, iar culorile folosite sunt calde, imbinate agreabil. Toaleta este curata, dar ce impresioneaza este designul interior si faptul ca iti poti da seama, dintr-o singura privire, ca cineva s-a intrebuintat serios ca si acest coltisor sa arate impecabil: o combinatie placuta de culori, dotarile necesare si, ca bonus, un cos cu petale de flori si betisoare parfumate, intr-un colt al chiuvetei…


Daca n-ar fi fost ideea mea, as fi crezut ca sotul meu are vreun gând ascuns de a ma recuceri alegând acest restaurant pentru o cina romantica…


Cotlet de porc Lorraine


Daca doriti sa gatiti acasa acest preparat, iata o reteta, apropiata de cea folosita de bucatarul de la „Blue Moon“, pusa la dispozitie de site-ul www.culinar.ro.


Ingrediente: 2 kg de cotlet, 150 ml de ulei, 300 g de bacon, 300 g de ciuperci din conserva, 300 g de cârnati afumati, 500 g de ardei gras, 500 g de rosii, 200 ml de vin alb, 200 g toast (pâine prajita), 30 g de usturoi, marar, 100 g de supa, piper, sare.


Mod de preparare: baconul si cârnatii se taie cuburi mici. Ciupercile din conserva se scurg de lichid, se clatesc cu apa rece si se taie cuburi mici. Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie cuburi mici. Rosiile se spala, se curata de coaja si de seminte, apoi se taie brunoise. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza. Mararul se curata, se spala si se taie marunt. Cotletul se spala, se usuca pe prosop curat si se inabusa in 50 ml de ulei si 100 g de supa. In restul de ulei se inabusa baconul, ciupercile, cârnatii, ardeiul gras, usturoiul, rosiile; se adauga vin, sare si piper.


Preparatul se aranjeaza astfel: cotletul, felia de toast, peste care se toarna sos si deasupra se pune marar verde.


Restaurant „Blue Moon“


Str. Brazda lui Novac, nr. 79 A


Calitatea preparatelor – te lingi pe degete


Comportamentul personalului – omniprezent


Atmosfera – de bun-gust


Preturi – acceptabil


Toaleta – curata


Nota: pentru a asigura obiectivitatea, redactorul Gazetei de Sud testeaza incognito localurile vizitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS