20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolestar a testat o baterie care se încarcă până la 80% în numai 10 minute

Polestar a testat o baterie care se încarcă până la 80% în numai 10 minute

Polestar a testat, împreună cu producătorul de baterii StoreDot, un acumulator care se încarcă de la 10 la 80% în doar 10 minute. Bateria a fost montată pe un autoturism Polestar 5, notează Automarket.

Chiar dacă timpii de încărcare ai mașinilor electrice au scăzut semnificativ, pentru unii tot nu este de ajuns. Dar este important că producătorii din industrie experimentează în continuare pentru ca timpii de încărcare să scadă și mai mult.

Polestar și producătorul de baterii StoreDot tocmai au realizat primul test cu o baterie care utilizează tehnologia Extreme Fast Charging. Aceasta are o capacitate de 77 kWh (poate fi extinsă la 100 kWh) și a fost montată pe un Polestar 5.

Sesiunea de încărcare a început cu o putere de 310 kW, iar maximul a fost atins la 370 kW. În aceste condiții, bateria s-a încărcat de la 10 la 80% în doar 10 minute.

Potrivit celor două companii, cele 10 minute ar însemna o autonomie de 320 de kilometri în cazul unei mașini electrice de dimensiuni medii. Tehnologia Extreme Fast Charging va fi implementată pe viitoarele modele Polestar.

Polestar este un producător suedez de automobile care produce vehicule electrice. Deținută de Volvo Cars, compania are sediul în Torslanda, lângă Gothenburg, Suedia.

Citește și: Volkswagen Transporter va fi construit în fabrica Ford din Turcia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS