27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMasa de duminica - meniu traditional thailandez

Masa de duminica – meniu traditional thailandez

Tom Kha Kai (supa de pui si cocos)


Ingrediente: doua cesti lapte de nuca de cocos; sase felii galangal; doua lamâi; cinci frunze kaffir; 250 g piept de pui; cinci lingurite sos de peste; doua lingurite zahar; 1/2 ceasca suc de lamâie; o lingura de chili negru.


Mod de preparare: Combinati jumatate de lapte de nuca de cocos cu galangal, lamâie si fierbeti. Adaugati puiul, sosul de peste si zaharul. Puneti sucul de lamâie si pasta de chili intr-un bol si puneti supa peste ele. Garnisiti cu frunze de cilantro si chili.


Mi Krop (taitei crocanti)


Ingrediente: patru cesti ulei; 200 g orez; 1/2 ceasca de otet; 1/2 ceasca zahar; o lingurita sare; o lingurita sos de tomate; trei linguri usturoi pisat; doua oua; 1/2 ceasca zeama ceapa verde; 1/2 ceasca piper rosu; 1/8 ceasca arpagic; 125 g tofu; o lingura frunze de coriandru.


Mod de preparare: Incalziti uleiul foarte bine si prajiti orezul. Puneti-l deoparte. Combinati ingredientele sosului si incalziti la caldura medie timp de patru minute pâna capata consistenta unui sirop. Daca doriti, prajiti ouale batute. Când sunt gata taiati-le in bucati. Puneti-le deoparte. Adaugati taitei in sos si amestecati rapid. Puneti-le pe un platou garnisit si deasupra puneti ouale.


Kluai Buat Chi (banana fiarta in lapte de cocos)


Ingrediente: doua, trei felii de banane; patru cesti lapte de nuca de cocos; o ceasca zahar; 1/4 lingurita sare.


Mod de preparare: Taiati bananele pe lungime si apoi in jumatate. Puneti intr-un vas laptele de nuca de cocos, adaugati zahar si sare. Aduceti la fierbere. Adaugati bananele si apoi puneti-le din nou la fiert. Se serveste cald sau rece.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS