17.8 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportJudo / Clubul CSU Craiova, premiat cu două medalii de bronz la Balcanice

Judo / Clubul CSU Craiova, premiat cu două medalii de bronz la Balcanice

În perioada 1-2 iunie, la Podgorica, în Muntenegru, a avut loc Campionatul Balcanic U18 la judo. Printre participante s-a regăsit şi echipa CSU Craiova, reprezentată de Alexia Uşurelu şi Lorena Manda. Ambele sportive sunt pregătite de Mihai Voinea.

La finele competiţiei, clubul craiovean s-a ales cu două medalii, ambele de bronz, după ce Alexia Uşurelu şi Lorena Manda au încheiat pe locurile trei la categoriile 70Kg, respectiv 48kg.

Mihai Voinea: „Atât eu, cât şi fetele suntem dezamăgiţi“

Contactat de GdS, antrenorul celor două sportive, Mihai Voinea s-a arătat dezamăgit de rezultate şi a menţionat că se puteau obţine medalii mult mai strălucitoare. De asemenea, acesta şi-a asumat şi el vina pentru că elevele sale nu au izbutit să se impună şi a recunoscut că Lorena şi Alexia sunt supărate.

„Avem două medalii, la 70 kg şi 48 kg. Mă aşteptam la mai mult, ca să fiu sincer, prin prisma rezulatelor de anii trecuţi. N-a fost să fie, probabil lipsa răutăţii pe saltea a contribuit decisiv la aceste rezultate. Luăm piciorul de pe acceleraţie din când în când şi nu ducem acceleraţia până la capăt în meciurile cheie. Îmi asum toate problemele care sunt. Peste trei săptămâni sunt Campionatele Europene şi asta mă îngrijorează, că mă aşteptam la o comportare mai ambiţioasă din partea fetelor. Voiam să fie mai dornice de victorie. Probabil oboseala a contat. De asemenea, timpul de refacere al Lorenei Manda nu a fost suficient.

Atât eu, cât şi sportivele suntem dezamăgiţi, pentru că ştiam că se poate mai mult. Sper să nu le afecteze încrederea aceste rezultate. În timpul scurt rămas până la Europene sper să punem la punct toate detaliile, dar să se şi refacă. O să meargă şi la lot câteva zile, iar pe 20 iunie suntem la Cupa României. Voi vedea dacă le pun să lupte, pentru că trebuie să se refacă şi să înţeleagă că este nevoie de răutate constructivă în momentele decisive. Tragem pentru medalia de aur, pentru că am câştigat competiţii. Atunci când doreşti să fii mai bun, trebuie să ai pretenţii şi la Europene şi Mondiale“, a declarat Mihai Voinea.

Citeşte şi: Craioveanul Alexandru Olaru, marele câştigător al Trofeului Crin Farm

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS