15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjȘefii CEO se pregătesc să încaseze bonusuri însemnate

Șefii CEO se pregătesc să încaseze bonusuri însemnate

Șefii Complexului Energetic Oltenia(CEO) se pregătesc să încaseze bonusuri, după încheierea anului.

Acest lucru este posibil ca urmare a faptului că angajatorul va încheia anul pe profit. Este al doilea an pe plus la Complexul Energetic Oltenia. În cazul în care compania înregistrează profit, în contractele de mandat ale șefilor din Consiliul de Supraveghere și din Directorat sunt stipulate clauze cu privire la acordarea de bonusuri. Sumele se stabilesc în funcție de gradul de îndeplinire al indicatorilor de performanță.

Cel mai important indicator este însă profitul. Acesta a fost posibil ca urmare a prețurilor bune la care a fost vândută energia sau achiziționată și revândută energia sau ca urmare a banilor primiți de CEO cu titlul de ajutor de stat, pentru implementarea Planului de restructurare și decarbonare.

Au misiunea de a restructura compania

Compania energetică are acceptul Comisiei Europene să beneficieze ajutoare de stat, însă obligația este de a restructura din temelii Complexul Energetic Oltenia. Astfel, este un program de închidere a grupurilor energetice și a carierelor miniere, precum și de reducere a numărului de salariați. În plus, Planul prevede și investiții noi, precum construirea a două grupuri pe gaze naturale și a opt parcuri fotovoltaice în județele Gorj și Dolj.

Deocamdată, la capitolul investiții noi Complexul Energetic Oltenia este restanțier. În ceea ce privește restructurarea, s-au făcut pași, fiind închise grupuri energetice, iar, în ultimii 2 ani, plecând peste 3.000 de mineri și energeticieni, majoritatea prin ieșire la pensie. Numai anul acesta au părăsit compania energetică, prin pensionare, peste 1.700 de oameni.

Programul de sărbători

În ceea ce privește sărbătorile, nu vor fi prea multe zile libere la Complexul Energetic Oltenia la finalul anului, respectiv de Crăciun și de Anul Nou. În principal de personalul din producție va rămâne în activitate. Aici se va lucra aproape normal pentru a asigura livrările de cărbune și permanența în ceea ce privește funcționarea grupurilor energetice.

Cel mai probabil, doar personalul indirect productiv și cel TESA vor avea zile libere mai multe, respectiv 25 și 26 decembrie de Crăciun și 31 decembrie și 1 ianuarie de Anul Nou. Măsura ca o parte a salariaților să fie programați la serviciu pe final de an este luată ca urmare a nevoii stringente de cărbune și a faptului că termocentralele trebuie să producă energie electrică pentru Sistemul Energetic Național, dar și pentru onorarea contractelor încheiate anul trecut cu diferiți beneficiari. Pe lângă personalul din producția va mai lucra personalul de la pază, evacuare ape sau livrări cărbune.

Citește și: Angajații CEO primesc bani din economia la fondul de salarii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS