15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjISJ îi trage pe dreapta pe directorii trimişi în judecată pentru luare de mită

ISJ îi trage pe dreapta pe directorii trimişi în judecată pentru luare de mită

Conducerea Inspectoratului Şcolar Gorj îi va suspenda pe directorii de unităţi de învăţământ din judeţ, trimişi în judecată pentru luare de mită. Este vorba de dosarul în care a fost trimis în judecată şi omul de afaceri din Târgu Jiu, Nicolaie Creţu, patron al restaurantului Rebecca din municipiu. Ion Işfan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, a declarat că este uimit de acuzaţiile din dosar şi de faptele descrise cu lux de amănunte de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Anchetatorii vorbesc de diferite foloase primite de profesori şi chiar de lucrări scoase din centrul de examen pentru ca ambii fii ai afaceristului Nicolaie Creţu să poată să obţină note mai mari la limba română.
„O să convoc Consiliul de Administraţie. Îi vom suspenda  din funcţie până când se va stabili definitiv soluţia în această cauză. Mă uimeşte ce văd în comunicat“, a anunţat Ion Işfan, inspector şcolar general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Cei trei directori sunt Claudiu Perescu, director la Liceul Tehnologic Bustuchin, judecat pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, Elena Popescu, director adjunct la Liceul Tehnologic Bustuchin, judecată tot pentru luare de mită, şi Vasile Udroiu, profesor de istorie şi director adjunct al Liceului Energetic numărul 1 din Târgu Jiu, trimis în judecată pentru luare de mită.

Control judiciar pentru Creţu şi Udroiu

Procurorii au solicitat instanţei menţinerea măsurii controlului judiciar în cazul lui Nicolaie Creţu şi al lui Vasile Udroiu, şi în timpul procesului, dar şi anularea lucrărilor la limba română ale celor doi fii ai patronului din Târgu Jiu. Acestea au fost scoase din centrul de examen, după susţinerea probei şi au fost refăcute de cei doi elevi pentru a primi note mai mari. Potrivit procurorilor, lucrările au fost ulterior semnate în fals nu de profesorii supraveghetori care le sigilaseră. Inspectorul şcolar general Ion Işfan a mai declarat că doar judecătorii vor decide dacă lucrările vor fi anulate sau nu. Până la sentinţa finală în acest caz ar putea trece câţiva ani, timp în care fraţii Creţu ar putea termina o facultate, fiind deja admişi în învăţământul superior, la universităţi din Bucureşti. Dacă diplomele de bacalaureat ale fiilor afaceristului Nicolaie Creţu vor fi anulate peste câţiva ani, cei doi vor pierde şi anii de facultate. Pe de altă parte, nici nu ar putea repeta bacalaureatul, câtă vreme sunt declaraţi admişi. Interesant este că procurorii au stabilit că cei doi absolvenţi au beneficiat de nota maximă la disciplina matematică, după ce au primit rezolvarea subiectelor, alături şi de alţi elevi care se aflau în aceeaşi sală de examen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS