14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieConferințe de antreprenoriat susținute studenților de Ilan Laufer, suspectat de evaziune fiscală

Conferințe de antreprenoriat susținute studenților de Ilan Laufer, suspectat de evaziune fiscală

Fostul ministru PSD Ilan Laufer, suspectat de evaziune fiscală în dosarul Unirea Shopping Center, le ține conferințe pe teme de antreprenoriat studenților Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, al cărei rector este Tudorel Toader. Fostul ministru al Justiției a postat pe Facebook o fotografie alături de Laufer, care „promovează antreprenoriatul studențesc”, potrivit hotnews.

Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader, actual rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a postat marți, pe Facebook o fotografie în care apare alături de Ilan Laufer, ce „promovează antreprenoriatul studențesc”.

Tudorel Toader a publicat și un comunicat apărut pe site-ul universității ieșene, care anunță că „Ilan Laufer, fost ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a avut o întrevedere oficială cu rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prof. univ. dr. Tudorel Toader”.

„În cadrul întâlnirii s-au discutat aspecte legate de încurajarea competențelor antreprenoriale în rândul studenților. Ilan Laufer a prezentat oportunitățile pe care le oferă programul Smart Start USA pentru tinerii antreprenori, în timp ce rectorul UAIC a menționat proiectele derulate prin Societatea Antreprenorială Studențească din cadrul UAIC și a reafirmat preocuparea Universității pentru stimularea și valorificarea spiritului antreprenorial în rândul studenților”, este anunțul postat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.

Pe site-ul universității apare că Ilan Laufer urma să susțină o conferință de prezentare a programului Smart Start USA”, la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor. Potrivit site-ului proiectului, „Smart Start USA urmărește crearea primului ecosistem din România dedicat creșterii exportului și internaționalizării companiilor cu capital românesc, cu acces prioritar pe piața Statelor Unite ale Americii și Israelului”. Inițiatorul și coordonatorul proiectului este Harry-Ilan Laufer.

Ilan Laufer, suspectat de evaziune fiscală

În luna mai, polițiștii au făcut percheziții la două proprietăți din București și Ilfov ale lui Ilan Laufer, într-un dosar în care este suspectat de complicitate la gestiune frauduloasă și de evaziune fiscală. În același dosar, Carmen Adamescu este acuzată de delapidarea Unirea Shopping Center, declarau pentru Mediafax surse judiciare.

Potrivit acelorași surse, fostul ministru ar fi sprijinit-o pe Carmen Adamescu în administrarea bunurilor Unirea Shopping Center, producând companiei un prejudiciu de peste 5.800.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS