14.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCum să alegi un ondulator de păr potrivit?

Cum să alegi un ondulator de păr potrivit?

Un ondulator de păr este dispozitivul ideal pentru a obține bucle de Hollywood. Dar cum să alegi cel mai bun ondulator păr și cum să îl folosești în mod corespunzător? Analizăm situația în acest ghid.

Uită de preconcepții! Un ondulator nu este doar pentru părul fin sau drept, pe care de obicei merge folosită doar o placă de păr. De asemenea, pentru părul gros sau creț, un ondulator păr poate fi folosit pentru a redefini o buclă naturală, sau doar pe câteva șuvițe pentru a dinamiza o coafură. Singurele cerințe sunt să ai o anumită lungime, astfel încât să poți înfășura părul în jurul duzei, și să nu ai un gradient pronunțat.

Tipuri de ondulator de păr

Forma: există mai multe forme din ce în ce mai originale de ondulator de păr. Dar, în general, ondulatoarele de păr sunt rotunjite sau conice. Cele rotunjite, cele mai cunoscute, creează bucle sau valuri regulate de la rădăcină până la vârf. Cele conice dau un efect ondulatoriu mai mult sau mai puțin flexibil.

Diametru: de la foarte fin la foarte larg (40 mm), acestea pot fi folosite pentru a crea bucle mai mult sau mai puțin ample. Gama oferită este, în general, de la 16 la 50 mm. Cu cât vârful cilindric este mai îngust, cu atât bucla este mai strânsă și mai definită. Dimpotrivă, dacă este largă, rezultatul va fi o ondulație moale și mai neclară.

Utilizare: dacă fitilul este înfășurat în jurul ondulatorului clasic, el aspiră părul și îl înfășoară în interiorul dispozitivului.

Materiale: În prezent, ceramica este cel mai frecvent utilizat la ondulatoare de păr. Acesta reduce la minimum deteriorarea părului prin căldură și permite ondulatorului să se încălzească rapid și uniform.

Temperatura: unele ondulatoare de păr au regulatoare de temperatură. Temperatura ideală? Coafează-te la 185°C pentru a obține o buclă care rezistă fără a deteriora prea mult părul. Pentru începători, există mănuși termoprotectoare care te vor împiedica să te arzi înainte de a începe. Unele mărci oferă mai multe opțiuni de temperatură, de la 150° la 230° C. Nu este nevoie să se supraîncălzească pentru a obține un rezultat. Este suficientă o singură temperatură de 185°C.

Cel mai bine este să alegeți un ondulator păr cu:

– Un indicator luminos pentru a te anunța că este pornit.

– Un semnal sonor pentru a te informa că a atins temperatura potrivită

– Un mod de veghe, astfel încât aparatul se oprește singur după un anumit interval de timp în care nu este utilizat.

Clapetă: este vorba de mica clapetă de fier pe care unele bigudiuri o oferă pentru a menține părul în poziție în timpul coafării, dar și pentru a obține bucle mai bine conturate, mai elastice și mai sofisticate. Notă: părul se va ridica, așa că vei pierde între 1 și 3 centimetri în lungime. Opțiunea fără clapetă are un vârf mai subțire, conic, care creează un aspect mai boem, mai natural, cu mai puțin volum, dar lungimea rămâne aceeași.

Ce ondulator păr să alegi?

Trebuie să îți alegi ondulatorul de păr în funcție de lungimea părului și de rezultatul dorit. Cu cât este mai subțire, cu atât va fi mai tonifiată bucla. Cu cât este mai larg, cu atât mai moale este rezultatul. Ondulatorul de păr este potrivit pentru toate tipurile de păr. Părul drept își poate schimba stilul și poate avea volum. În timp ce părul ondulat și creț va aprecia definiția și forma pe care le oferă. Notă: cu cât părul este mai scurt, cu atât este mai dificil să folosești un ondulator.

Cum se utilizează un ondulator de păr?

Începe prin a aplica un spray de protecție termică pe părul umed sau uscat (în funcție de instrucțiunile produsului). Pentru a optimiza fixarea și definirea buclelor, adaugă un produs de înveliș (spumă sau spray) înainte de coafare.

Pe părul uscat cu un uscător de păr, se împarte părul în două pe fiecare parte și se lasă liberă ceafă. Ia o șuviță de păr de aproximativ 2 cm lungime și poziționează ondulatorul la 2 cm de la rădăcină. Înfășoară șuvița în jurul fierului de călcat, închizând cleștele, dacă există unul. Se lasă să se încălzească timp de 5 până la 8 secunde și apoi se eliberează. Pentru a remedia mișcarea, lasă bucla să se răcească fără să o atingi. Continuă în acest fel pe tot părul. Când buclele s-au răcit, pune degetele la rădăcini și masează pentru a aerisi buclele.

Cauți volum? Înclină capul în jos, masează ușor scalpul și apoi ridică-l capul.

Vrei bucle naturale? Poziționează ondulatorul de păr pe verticală, îndreptat în jos atunci când ondulezi șuvițele. Treci apoi degetele prin bucle pentru a le face mai puțin definite.

Vrei un rezultat mai pronunțat? Alege șuvițe foarte fine și înfășoară-le pe fiecare cât mai strâns, întinse pe ondulator, pe care îl ții orizontal.

O idee bună dacă ești nouă în utilizarea unui ondulator de păr? Exersează cu ondulatorul rece, nu conectat la priză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS