19.2 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedalie de argint pentru o echipă de elevi gorjeni, la un concurs de programare din SUA

Medalie de argint pentru o echipă de elevi gorjeni, la un concurs de programare din SUA

O echipă compusă din elevi gorjeni din cadrul Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu a obținut medalia de argint la un concurs de programare din SUA.

Copiii au participat on-line la competiție și sunt coordonați de profesoara Mihaela Runceanu. Anul acesta a avut loc cea de-a 42-a ediție a concursului internațional de programare American Computer Science League (http://www.acsl.org/), unde au participat peste 300 de echipe din Statele Unite, Canada, Europa, Africa și Asia la diferite secțiuni. Competiția ACSL oferea o oportunitate educațională unică și interesantă pentru toţi elevii şi profesorii pasionați de calculatoare.

Problemele concursului îi motivează pe elevi să studieze subiecte (probleme) care nu sunt abordate în programa școlară și să aprofundeze mult mai eficient curricula propusă la disciplina informatică, atât la nivel primar şi gimnazial, cât şi la nivel liceal. Etapa internațională a concursului ar fi trebuit să se desfășoare la Windsor, Connecticut, SUA. Având în vedere situația, anul acesta competiția a avut loc on-line, şi a avut peste 1.200 de participanţi.

Echipele participante

Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu“ din Târgu-Jiu a avut în competiție 10 elevi la două divizii: junior și intermediate, iar ambele echipe s-au calificat în finală – All-Star. Finala a avut loc săptămâna trecută, iar elevii gorjeni au obținut rezultate excelente. Toți cei cinci participanți la categoria Junior au obținut medalii de argint.
Junior Division

  1. Robert Marius Cocoroadă
  2. Mihai Runceanu
  3. Lucia Bianca Tudorache
  4. Adrian Constantin Lungu
  5. George Gabriel Văduva

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS