14.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLegea asistenţei sociale, amânată din nou în Senat

Legea asistenţei sociale, amânată din nou în Senat

Dezbaterea pe tema Legii asistenţei sociale a fost amânată astăzi în Senat, la solicitarea USL, informează NewsIn. Opoziţia a anunţat că va dezbate acest proiect doar înainte de îndeplinirea termenului de adoptare tacită, în noiembrie, când, “pe cuvânt de onoare”, va asigura cvorumul. "Propunerea este ca acest proiect să fie ultimul pe ordinea de zi. Discutăm pe 1 noiembrie. Pe cuvânt de onoare vă asigurăm cvorumul", a spus liderul grupului liberal din Senat, Puiu Haşotti. Acesta a anunţat că dacă senatorii Puterii resping propunerea sa, Opoziţia se va retrage de la lucrările plenului. Propunerea USL a fost adoptată cu 48 de voturi "pentru", 40 "împotrivă" şi trei abţineri, astfel încât Legea asistenţei sociale a fost mutată pe ultima poziţie a plenului, la numărul 55.
În urmă cu o săptămână, lucrările plenului Senatului au fost suspendate în urma boicotului Opoziției, care a părăsit sala de şedinţă, ca urmare a faptului că Legea asistenței sociale fusese inclusă la dezbateri pe ordinea de zi. Atunci, tot liderul grupului PNL, Puiu Haşotti, propusese în debutul şedinţei ca Legea asistenţei sociale, aflată pe ordinea de zi la punctul şapte, să fie trecută la punctul 25 întrucât nu există riscul adoptării tacite a acesteia, dar în urma votului plenului, propunerea sa a fost respinsă. Tot săptămâna trecută, dar luni, liderii grupurilor parlamentare PSD şi PNL au blocat discutarea proiectului Legii asistenţei sociale susţinut de Guvern, solicitând pauză de consultări şi părăsind lucrările din plenul Senatului, fapt care a dus la suspendarea şedinţei din lipsă de cvorum.
În urmă cu două săptămâni senatorii au avut dezbateri generale asupra legii. Atunci, PSD a cerut retrimiterea la comisia de specialitate a Legii asistenţei sociale, propunerea fiind însă respinsă de plen. Ulterior, Opoziţia a început să susţină în plen amendamentele respinse de comisia de muncă, însă lucrările au fost întrerupte de anunţul surprinzător al ministrului Muncii, care a precizat că acceptă toate amendamentele Opoziţiei cu condiţia ca proiectul de lege să fie supus în acea zi votului plenului Senatului. Acest lucru ar fi dus la transmiterea proiectului de lege către Camera Deputaţilor, for decizional, unde raportul dintre Putere şi Opoziţie este mai favorabil Guvernului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS