21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSC ATLAS, somata sa repare strada Tufanele

SC ATLAS, somata sa repare strada Tufanele

Aproape trei miliarde de lei pe care firma ATLAS SA trebuie sa le primeasca pentru lucrarile de pe strada Tufanele, din cartierul Craiovita, sunt blocate pâna la repararea completa a drumului-capcana pentru autovehicule.


Lucrarile de executie a canalizarii si de reabilitare a carosabilului incepute in 2005 de firma ATLAS SA Craiova au fost luate la ochi de Primaria Craiova, din cauza ca drumul care trebuia reparat prezinta o diferenta transversala de nivel de peste 15 cm, „cosmar“ pentru telescoapele sutelor de masini care trec zilnic prin zona. Craiovenii l-au sesizat, marti seara, la intâlnirea organizata in cadrul proiectului „Fii vocea cartierului tau!“ de Gazeta de Sud, pe primarul Antonie Solomon, care a dispus blocarea oricaror plati catre societatea ATLAS pâna la remedierea situatiei. Potrivit sefei Serviciului investitii al Primariei Craiova, Sabina Dumitru, SC ATLAS SA mai are de primit 2,9 miliarde de lei vechi, pe lânga cele 6,2 miliarde de lei vechi deja incasate pentru prestatia din 2005 si 2006 pe strada Tufanele. Acesti bani nu vor putea fi miscati insa pâna când ATLAS nu face ultimele retusuri, asa-numitele „codite“ in limbajul specialistilor, intre care si eliminarea diferentei de nivel. „Primaria Craiova nu va semna receptia lucrarilor pâna când constructorul nu va respecta prevederile actului aditional la contractul de executie, in care sunt stabilite lucrarile suplimentare“, a declarat Sabina Dumitru. Contractul initial prevedea amenajarea canalizarii pe strada Tufanele, investitie de 7,26 miliarde de lei vechi (din care s-au plati 6,2 miliarde de lei), iar actul aditional, parte integranta a contractului, asfaltarea drumului, care inainte de sapaturi era acoperit cu piatra, alocatia totala urmând sa se cifreze la 9,1 miliarde de lei vechi. Sabina Dumitru a mai spus ca municipalitatea a trimis numeroase adrese catre SC ATLAS SA, insa nu a primit un raspuns oficial.


ATLAS revine


Directorul firmei, Stan Cristea, sustine ca lucrarile sunt terminate pe strada Tufanele si ca asteapta „suplimentarea“, despre care insa functionarii publici spun ca este de mult intocmita si insusita de directorul Cristea. „Eu consider ca am respectat contractul. Pentru denivelarea aceea, in care nu sta Craiova, asteptam suplimentari. O sa chemam o firma de constructii, fiindca noi suntem specializati pe altceva. Intr-o saptamâna e gata“, a afirmat directorul SC ATLAS SA, Stan Cristea.


Executare silita pe 30 septembrie


In cazul societatii ATLAS SA s-a declansat procedura de executare silita pe 30 septembrie 2006, din cauza unor datorii de 533 de milioane de lei vechi catre bugetul de stat si bugetul asigurarilor de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS