10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIn macelariile din Craiova se vinde carne stricata pentru... ciini

In macelariile din Craiova se vinde carne stricata pentru… ciini

Unitati de comercializare a carnii la limita mizeriei, nerespectind conditiile igienico-sanitare elementare, asta au descoperit, la sfirsitul saptaminii trecute, inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj. Clientii aveau la dispozitie o oferta „tentanta“: kilograme de carne alterata si produse fara certificate de garantie si calitate a marfii.


In macelaria SC Barili SA, situata linga Posta din cartierul craiovean Craiovita Noua, inspectorii OJPC Dolj au ramas inmarmuriti de mizeria in care era comercializata carnea, dar si de mirosul de marfa alterata care te izbea. Conducerea unitatii a fost avertizata de nenumarate ori de inspectorii sanitari pentru a imbunatati conditiile de comercializare. Macelaria nu era dotata cu vestiare de haine pentru personalul angajat. Butucul si suportul pe care era taiata carnea aveau straturi de mizerie. In vitrinele frigorifice a fost descoperita carne pentru care vinzatoarea nu a putut prezenta certificat de garantie sau aviz sanitar-veterinar. Tot in incinta unitatii, una dintre lazile frigorifice era ticsita cu pungi cu carne stricata, insa „bine“ congelata. „Am descoperit in macelarie peste 20 de kilograme de carne stricata, care mirosea, desi era congelata. Vinzatoarea a motivat ca aceste pungi erau pastrate pentru clientii care solicita carne stricata pentru ciini! In primul rind, comerciantii nu au voie sa pastreze in macelarie marfa alterata. In al doilea rind, aceste unitati de desfacere a carnii trebuie aproape zilnic verificate de Directia Sanitar-Veterinara, iar marfa alterata trebuie confiscata…Comerciantii nu aveau afisat nicaieri un anunt ca marfa pastrata in acest congelator este scoasa de la vinzare. Nu e posibil ca intr-o macelarie sa gasesti carne stricata!“, a mentionat Aurelian Toma, inspector OJPC Dolj.


Potrivit inspectorilor OJPC, pungile cu carne alterata contineau cotlet de porc, burta, ceafa, marfa comercializata la preturi destul de piperate, de care, bineinteles, nu se puteau lipsi aruncind-o. Toata marfa stricata a fost acoperita de inspectori cu detergent, pentru a-i impiedica astfel pe comercianti sa o vinda. Pentru neregulile descoperite, patronul unitatii a fost invitat la sediul OJPC Dolj si sanctionat cu amenda contraventionala de pina la 30 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS