21.2 C
Craiova
miercuri, 21 mai, 2025
Știri de ultima orăLocalSă fim mai buni împreună, să ne arătăm grija faţă de mediu.Profesori şi elevi de la CN Pedagogic „Ștefan Velovan", împreună pentru protecţia mediului

Să fim mai buni împreună, să ne arătăm grija faţă de mediu.Profesori şi elevi de la CN Pedagogic „Ștefan Velovan”, împreună pentru protecţia mediului

Grija pentru mediu se învaţă în şcoală, aşa s-ar putea traduce participarea profesorilor şi elevilor de la Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Velovan” în proiectul Erasmus Plus „Să fim mai buni împreună – activități practice și jocuri video pentru sustenabilitate și protecția mediului”.

Proiectul este la acest moment în plin proces de implementare. În acest sens, 6 cadre didactice ale colegiului au participat la cursul de formare „Introducing Sustainability Through Game-Based Learning and Gamification”, desfășurat la Viena în perioada 28 octombrie – 2 noiembrie 2024.


”Cursul de formare a avut ca obiective dezvoltarea competențelor digitale, îmbunătățirea strategiilor de predare în învățarea centrată pe elev și integrarea eficientă a instumentelor digitale în procesul de învățare, în special în ceea ce privește sustenabilitatea. De asemenea, derularea proiectului în unitatea noastră școlară are un impact pozitiv atât asupra cadrelor didactice, cât și asupra elevilor și comunității locale. Echipa de proiect își dorește îmbunătățirea competențelor digitale ale profesorilor, creșterea interesului pentru protecția mediului, inițierea de acțiuni în domeniul sustenabilității, cât și dezvoltarea atitudinii active a elevilor către cunoștințe, învățare și incluziune. Toate cadrele didactice apreciază experiența ca fiind una extrem de utilă, care îi ajută să fie mai bine pregătiți pentru a face față atât provocărilor educaționale prezente, în contextul digitalizării continue, cât și nevoilor școlii noastre.”, a declarat coordonatorul de proiect, prof. Paul Iulian Enache.

Împreună pentru protecţia mediului

În plus, elevii colegiului au fost umăr la umăr alături de profesorii lor, participând în cadrul mai multor ateliere şi evenimente, unele chiar intrenaţionale, în acest proiect a cărui implementare se încheie la sfârşitul acestei luni. Elevii au demonstrat prin acţiunile lor că doar prin solidaritate umană poate fi prevenită poluărea și mediului înconjurător poate fi protejat. Ei au demonstrat că din materiale reciclabile pot fi şi altceva decât un pericol. Proiectul are un mesaj clar: Oamenii pot fi un lanț de protecție a mediului. Trebuie doar să ne angajăm să păstrăm bune practici de mediu și să lucrăm împreună, pentru a asigura un viitor durabil. Efortul Este o bătălie pe care trebuie să o ducem cu toții împreună.

Reciclăm şi creăm

Elevii colegiului au organizat un atelier de creație Eco, cu dublu rol – creativ și caritabil, unde au învățat cum să transforme materialele reciclabile în mărțișoare deosebite. A fost o activitate inspirațională, care a dovedit că educația ecologică și solidaritatea umană încurajează elevii să își dezvolte abilități esențiale unui stil de viață sustenabil.

Ora Pământului

Ora Pământului este un eveniment internațional dedicat mediului, la care au participat elevii colegiului, alături de elevii altor instituții. Acest eveniment a fost realizat împreună cu Facultatea de Științe din cadrul Universității din Craiova.

Cursă pe lac cu plute din PET-uri

Elevii au construit din mii de PET-uri plute, cu care au participat la o competiție pe lacul din parcul Hanul Doctorului. Acest eveniment a fost implementat de Asociația JCI Craiova. Concursul de pe lac a fost organizat în cadrul aceluiaşi proiect care încurajează reciclarea selectivă a deșeurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS