17 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Numele, un motiv pentru actele
de delincvenţă juvenilă

Un studiu efectuat recent în Statele Unite pe tema infracţionalităţii juvenile a scos la iveală faptul că adolescenţii cu nume nepopulare sunt mai predispuşi la a fi implicaţi în activităţi infracţionale. Profesorii David E. Kalist şi Daniel Y. Lee, de la Universitatea Shippensburg, au comparat numele delincvenţilor juvenili cu numele adolescenţilor de sex masculin înregistrate în Statele Unite şi au alcătuit un „indice de popularitate“ pentru fiecare nume. Cercetătorii au descoperit că Michael este cel mai întâlnit nume, având indicele de popularitate 100. În urma analizei, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că nume precum Alec, Ernest, Ivan, Kareem şi Malcom au un indice de popularitate 1.
Prezentând rezultatele analizei lor, cei doi cercetători au precizat că numele cele mai puţin populare păreau asociate cu actele de delincvenţă juvenilă atât în rândurile adolescenţilor albi, cât şi printre tinerii de culoare. Deşi delincvenţii nu au comis infracţiunile din cauza numelor pe care le purtau, cercetătorii cred că acestea au legătură cu factorii care sporesc tendinţa de a comite infracţiuni. Printre aceştia se numără un mediu familial nepotivit, originea sau rezidenţa într-o ţară cu o situaţie economico-financiară precară, dar şi un cămin în care există un singur părinte.
Cei doi profesori care au efectuat studiul sunt de părere că adolescenţii care au fost botezaţi cu nume nepopulare sunt mai predispuşi la infracţionalitate, pentru că sunt trataţi diferit de cei din jur, motiv pentru care au dificultăţi în a-şi crea legături cu semenii lor. Oamenii de ştiinţă susţin, de asemenea, că tineri delincvenţi cu nume nepopulare adoptă un astfel de comportament pentru că, în mod conştient sau inconştient, sunt nemulţumiţi de numele pe care le poartă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS