6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAdi Popescu pune presiune pe Mangia

Adi Popescu pune presiune pe Mangia

Fostul căpitan al Craiovei din anii ’90, Adrian Popescu (foto), a vorbit în cadrul emisiunii „Repriza de Sud“, de la Radio Sud (97.4 FM), despre victoria Universității cu FC Voluntari, apreciind munca depusă de Nicușor Bancu și colegii săi.
„Eram foarte sigur că Universitatea Craiova va face un meci bun la Voluntari și că va câștiga punctele. Era important pentru a continua evoluțiile bune din campionat. Cei de la Voluntari, care veneau după o înfrângere, s-au mobilizat cât au putut de bine, dar nu au ținut ritmul cu formația noastră, care a început să devină o forță a fotbalului românesc. Băieții noștri s-au întrebuințat și au făcut o partidă bună, iar Bancu a fost excelent. Chiar înainte de plecarea spre Voluntari m-am întâlnit cu el într-o benzinărie și i-am spus ce așteptări am de la el, s-a conformat, a marcat și a doua zi m-a sunat. L-am felicitat și sper să-l văd evoluând cel puțin la fel de bine și în continuare. Cei de la Voluntari se lamentează degeaba la acea fază cu Mitrovic și Benzar. Nu a fost penalti și îl felicit pe asistentul Marica pentru faptul că a intervenit“, a spus Adrian Popescu.

Nu se teme de timișoreni

Adrian Popescu consideră că alb-albaștrii nu au voie să nu câștige meciul cu ACS Poli Timișoara, programat vineri, de la ora 20.45, pe stadionul „Ion Oblemenco“, și crede că împrumutul lui Mihai Roman în Banat este un mare ajutor pentru atacantul craiovean.
„Nici nu concep să nu câștigăm cu Timișoara, o echipă care nu se regăsește deloc. Este o diferență mare de valoare și asta trebuie să se vadă și pe tabelă. Acei trei-patru jucători magnifici din atacul nostru vor rezolva problema punctelor. Ar fi culmea să marcheze Roman împotriva noastră. E bine că s-a dus acolo pentru câteva luni, pentru că era clar că nu reprezenta o opțiune pentru antrenorul nostru. L-a adus și pe croatul acela, Glavina, deci era greu să prindă echipa. Îi trebuie continuitate în jocuri și încredere, altfel nu va redeveni așa cum îl știm noi“, a comentat Adrian Popescu, care ar vrea pe Dinamo în play-off gândind că este o rețetă financiară bună pentru toți adversarii „câinilor“.

„La asemenea stadion trebuie să ai și o superechipă“

Întrebat despre bătăliile din play-off, Adrian Popescu are așteptări mari de la Devis Mangia și elevii acestuia, considerând că beneficiază de condiții foarte bune, au o susținere puternică și trebuie să realizeze ceva important: „Nu am nimic cu cei care au lucrat după noi sau lucrează acum la echipă. Vin dintr-un campionat puternic, dar eu cred că acest club poate să facă performanță cu olteni adevărați. Am avut o întrevedere cu actualul antrenor și i-am spus ce se vrea la Craiova și ce înseamnă Craiova pentru fotbalul românesc. I-am explicat că este un fel de Napoli și trebuie să aibă grijă cum gestionează activitatea. La orice echipă, mijlocul este de bază. De acolo îți construiești echipa. Mie, spre exemplu, nu-mi place cum merge jocul nostru de pe benzi. Trebuie să ai în permanență jucători competitivi dacă vrei să faci performanță. I-am spus că, dacă nu câștigă anul acesta Cupa României și nu se clasează în primele trei locuri în Liga I, din punctul meu de vedere poate să plece. Nu am spus-o cu răutate, dar are condiții foarte bune de lucru, a beneficiat de jucătorii pe care i-a vrut și are un lot competitiv. La asemenea stadion, trebuie să ai și o superechipă. Și noi, cei dinainte, ne-am dorit să facem performanță și s-a reușit ușor-ușor să se creeze o echipă competitivă. Noi (Sorin Cîrțu, Emil Săndoi și Adrian Popescu – n.r.) am fost mantaua de vreme rea atunci. Am reușit să ridicăm echipa, să realizăm 19 meciuri fără înfrângere și putem spune că am contribuit la revitalizarea acestui club. Începuserăm și noi să ne gândim cum să facem performanță, dar apoi ni s-a rupt filmul undeva, nu am fost ajutați așa cum trebuia. Aveam o listă cu jucători valoroși din România pe care să-i cumpărăm și cu ajutorul cărora să atacăm podiumul atunci, dar se știa că echipa nu va putea evolua în cupele europene și de aceea nu s-a materializat nimic. După a fost o delăsare și ce a urmat o știe toată lumea. Pe când acum a apărut și stadionul cel nou, care este superb, deci putem să gândim că vom vorbi în curând și de performanță“.

Îl susține pe Lupescu la șefia FRF

Pe 18 aprilie vor avea loc alegerile pentru șefia FRF, iar Adrian Popescu crede că Ionuț Lupescu ar fi mai îndreptățit pentru postul ocupat de Răzvan Burleanu.
„Așa cum a fost lupta pentru șefia Federației Române de Handbal, dintre Dedu și Lecușanu, așa va fi și cea de la FRF. Sincer, mi-aș dori să vină Lupescu la cârma FRF! A fost un mare fotbalist, un om care a învățat foarte mult cât a stat pe la UEFA, cât a fost coordonator al Departamentului Tehnic de la UEFA. Este foarte cunoscut, dar cu toate astea mi-e cam frică să nu pice pe locul doi, după Burleanu, care face întruniri pe la Cheile Grădiștei și în alte locuri. Așa or fi campaniile acum…. Fotbalul românesc trebuie să fie condus de o persoană puternică. Trebuie să fie cunoscut în fotbalul european și mondial și să lupte pentru progresul fotbalului românesc. Burleanu a învățat și el multe, dar nu mi se pare capabil să deschidă uși importante, pe când Lupescu vine din lumea bună de la UEFA și știe cum putem să facem pași înainte“, a încheiat Adrian Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS