6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDoi jucători de la BC Lions, la lotul național

Doi jucători de la BC Lions, la lotul național

Robert Licurici (nr. 12) participă cu naţionala U14 la un turneu în Grecia
Robert Licurici (nr. 12) participă cu naţionala U14 la un turneu în Grecia

Doi dintre baschetba­liștii legitimați la clubul BC Lions Craiova au fost convocați la loturile naționale. Robert Licurici face parte din naționala U14 a României, care se află în această perioadă într-un turneu de pregătire în Grecia. În primul meci disputat acolo, craioveanul a marcat 16 puncte. Robert, dar și alt coleg de-al său de la club, Cătălin Sbîrlea, ambii născuți în 2003, au participat în perioada 28 august – 4 august la faza națională a programului „Perform Baschet“, inițiat de Federație. La finalul stagiului de pregătire, desfășurat la Sighetul Marmației, Robert Licurici a fost oprit în lot.
Baschetbalistul craiovean va participa și cu naționala U16 a României la o acțiune în Bulgaria. Nu va merge singur, ci cu un coleg de la BC Lions, Robert Tănăsescu (născut în 2002), și el selecționat pentru acțiunea din țara vecină, care va avea loc între 28 iulie și 2 septembrie.

Robert Tănăsescu
Robert Tănăsescu

„Suntem mândri că cei doi jucători au fost convocați la națională. Robert Licurici a debutat foarte bine în turneul din Grecia și va merge și în Bulgaria, alături de Robert Tănăsescu, la U16. Este vorba de un stagiu FIBA. De mult timp, Craiova nu a mai avut un reprezentant la națională, la nivel de băieți, juniori. Ultimul sportiv al Craiovei selectat de Federație fusese Sebi Ionescu, născut în 1997 și pregătit de Paul Nicolae“, a spus ieri pentru GdS, Cătălin Gârleanu, profesorul celor doi jucători de la BC Lions.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS