13.7 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSCM se testează cu echipe de top

SCM se testează cu echipe de top

Handbalistele de la CSM Bucureşti (în albastru) s-au impus fără probleme în Bănie (Foto: Bogdan Grosu)
Handbalistele de la CSM Bucureşti (în albastru) s-au impus fără probleme în Bănie (Foto: Bogdan Grosu)

Handbalistele de la SCM Craiova au fost învinse categoric de către campioana en-titre, CSM București, cu scorul de 36-23 (17-11), într-un amical disputat miercuri seară în Sala Polivalentă din Bănie, în prezența unui număr destul de mare de spectatori. Formația bucureșteană, una cu multe vedete, dar și cu obiective mărețe pentru noul sezon, a dictat ritmul, jucătoarele au marcat din mai toate pozițiile și au obținut cea mai clară victorie din intersezon. În formația craioveană au fost și câteva absențe, cauzate de probleme medicale, iar jucătoarele prezente pe teren au arătat că mai au de lucru. Pentru SCM Craiova au evoluat: Petrescu, Zivkovic (portari), Horobeţ, J. Zivkovic (8 goluri), Şelaru (1), Băbeanu (4), Apipie (3), Iovănescu (2), Florica (1), Landre, Cioaric (1), Ianaşi (3).

Simona Gogârlă: Am respectat prea mult adversarul

Nu diferența de scor, ci atitudinea a nemulțumit-o pe antrenoarea Simona Gogârlă. „Nu a fost un meci așa cum ne-am fi dorit și nu vorbesc prin prisma faptului că am pierdut. La mine, cel mai mult contează atitudinea din teren, iar astăzi se pare că am respectat mult mai mult adversarul decât ar fi trebuit și am uitat să ne respectăm un pic pe noi. Cel mai important este să conștientizăm acest fapt, să învățăm ce avem de făcut și ce trebuie să nu mai facem“, a spus noul tehnician al echipei oltene. Acesta consideră că amicalele în compania unor echipe puternice sunt benefice: „Putem să ne vedem greșelile, unde suntem, cât mai trebuie să lucrăm și unde“.
De partea cealaltă, Mette Klit, antrenoarea campioanei, a spus că echipa Craiovei i s-a părut cam obosită, dar crede că SCM va fi una dintre „nucile tari“ ale Ligii Naționale. „Craiova arată bine. Azi a fost obosită, dar are jucătoare bune“, a spus daneza la finalul jocului.
În replică, Gogârlă a explicat că cele două jucătoare sârboaice cu același nume, Jelena Zivkovic, s-au întors în noaptea de dinaintea partidei de la Vrșeț, acolo unde au fost să-și rezolve problema cu viza, iar alte două handbaliste au avut temperatură, viroză și roșu în gât și iau antibiotice. Pe lângă acestea, norvegianca Ane Eidem are o discopatie lombară și trebuie să stea pentru a se recupera. „Se acumulează și oboseala, dar sper că de la meci la meci vom crește și vom ajunge acolo unde ne dorim“, a completat antrenoarea Craiovei.

Mette Klit: Sezonul este ca un maraton pentru noi, nu ca un sprint

Mette Klit a spus că echipa sa este abia la începutul perioadei de amicale și că ea este interesată ca CSM București să prindă vârf de formă în Liga Campionilor: „Nu am jucat prea multe amicale până acum, acesta a fost al treilea. Sperăm să fim mai puternice de la joc la joc. Avem potențial, dar până acum am lucrat la pregătirea fizică. Pentru noi, sezonul este ca un maraton, nu un sprint. Vrem să fim bune la finalul sezonului, nu acum. Avem o șansă să câștigăm Liga Campionilor, dar cred că anul acesta competiția este mai puternică decât oricând. Cinci-șase echipe au șanse egale“.

Craiova versus Roșca

La mijlocul săptămânii viitoare, Oana Manea și colegele sale vor lupta pentru primul trofeu al noului sezon, Supercupa României, urmând să întâlnească pe HCM Baia Mare. Pe terenul vicecampioanei din Baia Mare va juca SCM Craiova astăzi, de la ora 19.00, atunci când Ana Apipie și colegele sale vor întâlni în semifinalele turneului maramureșean echipa antrenată de fostul lor antrenor, Relu Roșca. Oltencele vor participa la „patrulaterul“ din Baia Mare, iar mâine vor disputa al doilea joc în compania câștigătoarei din disputa dintre HC Alba Sebeș și Juventa Michalovce. (Slovacia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS