26.4 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliştii, încrezători după ce au câștigat două seturi în Belgrad

Voleibaliştii, încrezători după ce au câștigat două seturi în Belgrad

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova au început joi seară aventura europeană în Cupa CEV. Oltenii au evoluat pe terenul formației sârbe Partizan Belgrad și au fost învinși cu scorul de 3-2 (25-18, 25-16, 21-25, 18-25, 15-12), într-un meci contând pentru manşa tur a 16-imilor de finală. Rezultatul le dă încredere elevilor lui Dănuț Pascu, deoarece echipa calificată în urma partidelor tur-retur va fi cea care acumulează mai multe puncte pe ansamblul celor două manşe. Se acordă trei puncte pentru victorie cu 3-0 sau 3-1, două puncte pentru victorie cu 3-2, un punct pentru înfrângere cu 2-3, zero puncte pentru înfrângere cu 0-3 sau 1-3. Dacă punctajul general este 3-3 după cele două manşe, se joacă set de aur pentru stabilirea echipei calificate mai departe, indiferent de setaveraj.
Antrenorul craiovean a evidențiat faptul că echipa lui s-a specializat în meciuri de cinci seturi: „Este al treilea meci consecutiv de cinci seturi pe care îl disputăm. Mă bucur extraordinar de mult că băieții fac față unei asemenea situații, din punct de vedere fizic, al motivației. Astăzi (joi – n.r.) a fost un joc deschis oricărui rezultat, pentru că noi am început slab, în special în setul doi. Setul întâi să zic că ne-am bătut așa parte în parte, dar apoi am căzut. Din setul trei, băieții au început să joace la adevărata lor valoare, au avut o evoluție extraordinară și au dus meciul în decisiv. Acolo, am făcut greșeli individuale, iar acest lucru a făcut diferența. Este un rezultat mare și privim cu încredere partida retur“.
Căpitanul echipei craiovene, Laurențiu Lică, a vorbit despre minusurile din meciul cu Partizan: „Am avut un debut de meci dezastruos. Mai avem perioade de joc slabe, dar de data asta nu știu ce s-a întâmplat. Au fost două seturi inexplicabile pentru noi. Mă bucur enorm că am revenit în joc și până la urmă cred că meritam victoria, după revenirea spectaculoasă“. Mai tânărul său coleg, Nicu Ghionea, crede că SCM-U Craiova se va califica în turul următor: „Eu zic că meciul acesta ne-a ajutat foarte mult, la scorul acesta. Puteam să și învingem, dar pe final am greșit câteva mingi și acest lucru ne-a costat. Acasă o să jucăm altfel și eu cred că o să obținem victoria“. Meciul retur dintre SCM-U Craiova și Partizan Belgrad se va desfășura pe 19 noiembrie, în Polivalenta din Bănie.
Din Serbia, delegația craioveană a plecat direct la Baia Mare, acolo unde SCM-U  întâlneşte duminică, de la ora 17.00, formația locală Știința Explorări, într-o partidă contând pentru etapa a cincea din Divizia A1. Craiova ocupă locul trei în clasament, cu 9 puncte, iar băimărenii au un punct mai puțin și se află pe locul cinci.
Echipa feminină de volei SCM-U Craiova joacă tot în deplasare în această rundă, cu CSM Satu Mare, sâmbătă, de la ora 18.00. Cu nici o victorie după patru etape, elevele lui Alex Cosma se află pe ultimul loc în Divizia A1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS