25.5 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSbora: Vrem să-i încântăm pe fani

Sbora: Vrem să-i încântăm pe fani

 Cristina Florica (la minge) şi colegele sale şi-au propus să câştige şi ultimul meci de acasă
Cristina Florica (la minge) şi colegele sale şi-au propus să câştige şi ultimul meci de acasă

Handbalistele de la SCM-U Craiova dispută duminică (ora 18.00) ultimul meci pe teren propriu din acest an, în compania formației Neptun Constanța, și încearcă să obțină a 11-a victorie din acest sezon.

Pentru că în luna decembrie se va desfășura Campionatul European de handbal feminin, Liga Națională se va opri pe 20 noiembrie. Până atunci, handbalistele de la SCM Craiova mai au de disputat două partide. Prima are loc duminică, de la ora 18.00, când Ane Eidem și colegele sale primesc vizita formației Neptun Constanța.
Cum echipa olteană a avut un parcurs senzațional în acest tur de campionat, cu zece victorii și un singur eșec, antrenorul Gheorghe Sbora invită craiovenii să le susțină pe jucătoarele pe care le pregătește împreună cu Aurelian Roșca: „Este ultimul joc acasă din 2014 și invit craiovenii la meci. Vrem să-i încântăm, să le oferim un spectacol handbalistic agreabil și bucuria de duminică seara, aceea a unei victorii. Îi așteptăm cu drag pe iubitorii handbalului“.
Profesorul Sbora a vorbit și despre echipa adversă, spunând că Neptun Constanța va veni să-și vândă scump pielea: „Se anunță un joc destul de dificil. Constanța, în ciuda poziției din clasament, locul 12, este o echipă cu jucătoare disciplinate, care vor veni să-și vândă scump pielea. În plus, au un antrenor demn de respect, Ion Crăciun. Dar dacă noi vom evolua la fel ca și acum, vom reuși să câștigăm și această partidă“.
Craiova are 30 de puncte, fiind poziționată pe un neașteptat loc doi, în timp ce formația de la malul mării are doar nouă puncte.

Pașca, Munteanu și Pârvuț, în lotul lărgit pentru Euro

Cu o lună înainte de debutul la Campionatul European de handbal feminin, Gheorghe Tadici, selecţionerul României, a definitivat lotul lărgit de 28 de handbaliste, din care vor fi selectate fetele care vor merge la turneul final din Ungaria şi Croaţia.
Cum SCM Craiova a avut un tur de campionat aproape perfect, selecţionerul a chemat la lot trei jucătoare ale formaţiei din Bănie: portarii Mirela Paşca şi Ionica Munteanu şi extrema Aneta Pârvuţ. Dacă Pașca și Pârvuț au mai participat și la acțiunile anterioare, noutatea o reprezintă convocarea Ionicăi Munteanu, una pe deplin meritată după ce jucătoarea de 35 de ani a avut evoluții foarte bune și a contribuit decisiv la multe victorii ale formației din Bănie. Ionica a mai fost la lotul național de senioare, iar în 2004 a participat la turneul final al Euro, acolo unde România s-a clasat pe locul șapte.
Lotul lărgit al României pentru Euro 2014: portari: Ungureanu, Dedu, Munteanu, Paşca; extreme stânga: Ardean, Hotea, Iuganu; extreme dreapta: Nechita, Chiper, Pârvuţ; pivoţi: Chintoan, Pintea, Agrigoroaie, Ciuciulete; linia de 9 metri: Brădeanu, Neagu, Bondar, Zamfir, Tudor, Ţăcălie, Pricopi, Buceschi, Marin, Perianu, Puiu, Vădineanu, Băbeanu, Constantinescu.
La Campionatul European, programat în perioada 7-21 decembrie, România face parte din grupa B, alături de Norvegia, Danemarca şi Ucraina.
Din cele 28 de jucătoare, 18 vor începe pregătirea pentru turneul final, pe 20 noiembrie, la Cluj.
Tricolorele vor disputa și două partide amicale, cu Germania, la Dusseldorf.

CS Universitatea joacă la Baia Mare

Echipa masculină de handbal CS Universitatea Craiova joacă sâmbătă, de la ora 13.00, în deplasare, cu Academia de Handbal Minaur Baia Mare, în cadrul etapei a opta din Divizia A, seria B. Oltenii ocupă locul cinci în clasament, cu 15 puncte, iar băimărenii se află pe locul șapte, cu 12 puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS