21.8 C
Craiova
duminică, 26 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliştii şi voleibaliştii au început treaba

Baschetbaliştii şi voleibaliştii au început treaba

Echipa de baschet SCM-U Craiova s-a reunit în efectiv redus, deoarece mai mulţi jucători se află la naţionalele ţărilor lor, iar americanii Bureau şi Seals au ajuns mai târziu.

Trei dintre echipele prim-divizionare de la SCM-U Craiova şi-au reluat pregătirile luni seară. Echipa masculină de baschet s-a reunit la Sala Polivalentă, echipa masculină de volei la stadionul „Ion Oblemenco“, iar echipa feminină de volei a avut programat primul antrenament la Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“.
Deşi era stabilit ca şi baschetbalistele să înceapă pregătirile tot pe 5 august, până la urmă antrenorul Daniel Vasile a decis ca reunirea să aibă loc după 15 augut, ţinând cont că are nevoie de timp să pornească aproape de la zero cu alcătuirea lotului.
La primul antrenament al echipei feminine de volei SCM-U Craiova, condus de Berti Văsuică şi secundul său, Alexandru Cosma, au fost prezente următoarele jucătoare: Ramona Postea, Florina Chirilov, Alexandra Ariton, Sorina Buz, Andreea Smultea, Alexandra Purcea, Maria Precup, Alexandra Badea, Mihaela Ilina, Iulia Derveşteanu, Ana Ghionea şi Andreea Matei. Noutăţile sunt Florina Chirilov (de la Piatra Neamţ), Alexandra Ariton (CSM Sibiu), Maria Precup, Iulia Derveşteanu şi Alexandra Purcea (toate trei de la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu“ Craiova).
„Deocamdată, lotul este incomplet, să sperăm că zilele acesta va mai veni cel puţin o jucătoare. Obiectivul echipei este salvarea de la retrogradare. Avem o echipă tânără, mult schimbată faţă de anul trecut, cu o medie de vârstă scăzută. Avem şi trei fete de la «Titulescu» cooptate în lot. Pregătirea se va face doar pe plan local“, a spus Berti Văsuică, revenit la SCM-U în această vară. La echipă ar mai fi nevoie de un libero şi un centru. În ceea ce priveşte postul de libero, clubul a purtat discuţii cu Andreea Ispas, dar situaţia este incertă.

Voleibaliştii aleargă pe „Oblemenco“

Voleibaliştii lui Dan Pascu, vicecampioni naţionali sezonul trecut, îşi vor desfăşura zilele acestea antrenamentele fizice pe pista de atletism a stadionului „Ion Oblemenco“.
La primul antrenament a lipsit doar sârbul Nemanja Stevanovic, venit vara aceasta, care a cerut învoire o zi pentru a participa la o nuntă în familie. Au fost prezenţi la reunire Laurenţiu Vînătoru, Laurenţiu Lică, Florin Voinea, Mihai Dumitrache, Bogdan Bratosin, Teodor Milotin, Nicu Ghionea, Filip Todor, Vladimir Jovic, Ionuţ Manda, Dragoş Toma şi Emanuel Gurschi. Noutăţile sunt Lică, Voinea, Manda şi Stevanovic. Antrenorul Dan Pascu ar mai avea nevoie de un singur jucător,  pentru postul de centru.

Americanii, de ieri
la antrenamente

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova s-a reunit în efectiv redus. O noutate o reprezintă cooptarea în staff-ul tehnic a sârbului Milan Nisic, care va fi secundul lui Andelko Mandic. Nisic a antrenat sezonul trecut echipa feminină de baschet a clubului municipalităţii craiovene. La primul antrenament au fost prezenţi şase jucători din lot, Cătălin Petrişor, Nemanja Maric, Viorel Mocanu, Bogdan Popescu şi Mirko Kovac şi câţiva juniori. „Avem câteva absenţe notabile, deoarece echipele naţionale nu şi-au terminat parcursul în această vară. Drăguşin este la naţionala României, iar Hallik şi Sokk – la reprezentantiva Estoniei. În această seară (marţi seară – n.r.) vor sosi cei doi americani din lot, Seals şi Bureau, care vor completa lotul, împreună cu cei doi jucători ai naţionalelor de tineret, Ciotlăuş şi Damian“, a spus managerul secţiei de baschet de la SCM-U Craiova, Marius Toma, la reunirea de luni. Mai multe detalii legate de obiectiv şi componenţa lotului vor fi oferite astăzi în conferinţă de presă.
Echipele de volei şi baschet masculin vor participa sezonul acesta în trei competiţii, campionat, cupă şi cupele europene, Cupa CEV, respectiv Liga Balcanică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS