24.8 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAur pentru Leonard Curti

Aur pentru Leonard Curti

Pugilistul de la CSM Craiova, pregătit de maestrul Vasile Fîntînă, a obţinut medalia de aur la Campionatul Naţional
de tineret. Curti a concurat la o categorie superioară de greutate faţă de Campionatul Naţional pentru seniori, unde,
de asemenea, a ieşit campion.

Pugiliştii craioveni s-au descurcat bine la Campionatul Naţional de tineret, desfăşurat recent la Câmpulung Muscel, revenind acasă cu cinci medalii, una de aur şi patru de bronz.
Leonard Curti, sportiv legitimat la CSM Craiova, şi-a adjudecat titlul de campion naţional la categoria 56 de kilograme. Sportivul pregătit de maestrul Vasile Fîntînă a învins în drumul spre medalia de aur trei adversari. În prima partidă s-a impus prin abandon în faţa unui pugilist din Râmnicu Vâlcea, în semifinale Leonard a trecut de Gheorghe Jugan (Petrolul Ploieşti), sportiv despre care antrenorul său, celebrul Titi „Prosop“ Tudor, spunea încrezător că va ieşi campion la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016. În finală, craioveanul l-a întâlnit pe singurul reprezentant al gazdelor într-o finală, David Rizoiu, pe care l-a învins clar la puncte. Vasile Fîntînă a vorbit despre parcursul elevului său: „Medalia obţinută de Leonard Curti este cu atât mai valoroasă cu cât el a boxat la o categorie superioară de greutate decât cea la care concurează de obicei. L-am înscris la 56 de kilograme, iar anul acesta ieşise campion naţional la seniori la 52 de kilograme. A fost o alegere foarte bună, probabil că la 52 de kilograme ar fi câştigat mult mai uşor titlul, dar şi la 56 s-a descurcat excelent. Adversarul din finală, Rizoiu, îl bătuse înainte de trei ori, pe teren neutru, şi acum, când acesta concura pe teren propriu, am avut ceva emoţii, dar Leonard s-a impus categoric. După prima repriză avea 3-0, după a doua 6-2, iar la final a obţinut o victorie care nu a fost contestată de adversar“. Deoarece a obţinut aurul, Leonard Curti a câştigat dreptul de participare la Campionatul Mondial de tineret din Thailanda, programat în luna octombrie, dar lotul va fi definitivat de FR Box în perioada următoare.
Alţi doi elevi din grupa antrenorului Fîntînă au revenit acasă cu medalii de bronz, fiind învinşi în semifinale de viitori campioni. Iosif Scarlat a concurat la categoria 52 de kilograme, şi a fost învins de Georgian Tudor, în timp ce Laurenţiu Manolescu, aflat în primul an la tineret, a fost eliminat la categoria 69 de kilograme de către Florin Năstase (Ploieşti). Tot de la CSM, dar din grupa antrenorului Constantin Buzduceanu, Dănuţ Fota a pierdut primul meci. De remarcat că, deşi i-a fost desfăcut contractul pe motiv că este pensionar, având în prezent doar o indemnizaţie de colaborare de 400 de lei, pe care o împarte cu colegul său, Marin Ştefanovici, maestrul Vasile Fîntînă scoate medaliaţi pe bandă rulantă. Numai anul acesta sportivii pe care îi antrenează cu multă pasiune au obţinut la competiţiile naţionale două medalii de aur, una de argint şi două de bronz. Nu cu aceleaşi performanţe se poate lăuda antrenorul titular de la CSM Craiova, Constantin Buzduceanu, ai cărui elevi nu au obţinut nici o medalie în 2012.

Câte un bronz pentru CFR Marfă IRLU şi BC Universitatea

Clubul CFR Marfă IRLU Craiova a avut un medaliat, Ionuţ Popescu, care a obţinut bronz la categoria 81 de kilograme. „Ionuţ a pierdut la o diferenţă de două puncte în faţa viitorului campion, Valentin Bălanescu de la Rapid Bucureşti, sportiv pe care la Cupa României de acum trei luni îl învinsese“, a spus Ion Dragomir, antrenorul lui Popescu.
Şi Box Club Universitatea Craiova (antrenor Constantin Cucu) a luat tot un bronz, prin Ovidiu Grecu, la categoria 75 de kilograme. Alte trei cluburi din Oltenia au avut sportivi în finală, toţi cucerind medalii de argint: Cosmin Mateiaşi (Rovinari) – categoria 49 de kilograme, Răzvan Vâlcea (Râmnicu Vâlcea) – categoria 69 de kilograme şi Luca Cîtu (Drobeta Turnu Severin) – categoria +91 de kilograme. La competiţia care a reunit 105 sportivi au participat şi doi arbitri olteni, craioveanul Iulian Cărămidă şi gorjeanul Viorel Pătrăşcoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS