14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCadou de la Cardoso

Cadou de la Cardoso

Liga I
CFR Cluj – Pandurii Târgu Jiu 2-0

Stadion “Dr. C-tin Rădulescu”, spectatori: 7.000.
Au marcat : Sougou ’59, Kapetanos ‘93.
CFR: Beto – Maftei (’68, Panin), Cadu, Nuno Diogo, Camora – Celestino, Peralta, Rui Pedro (’75, Vranjes) – Sougou, Kapetanos, Bastos (’46, Ronny). Antrenor: Jorge Costa.
Pandurii: Mingote – Unguruşan, Viera, Cardoso (’63, Neagu), Al. Vlad – Maxim, Pintilii, Nistor – Lemnaru (’70, Unguru), Batin, Ibeh (’63, Cristea). Antrenor: Petre Grigoraş.
Cartonaşe galbene: Maftei, Bastos, Cadu, Kapetanos / Pintilii, Unguruşan.
Au arbitrat: R. Dumitru – Z. Szekely, D. Mudura.

Invizibilă pe teren, CFR Cluj a speculat gafa uriaşă a lui Cardoso şi s-a instalat în fotoliul de lider

În lipsa lui Voiculeţ, Grigoraş a găsit o formulă care să „deseneze“ frumos şi în Gruia, pe terenul pretendentei la titlu. CFR a fost inexistentă timp de 60 de minute şi Beto a ţinut echipa în viaţă la şutul lui Nistor (‘7). Portughezul a avut noroc la luftul lui Batin din câţiva metri (‘27), mai târziu a rezolvat şutul lui Viera din apropiere (‘35), pentru ca apoi să reţină, cu riscul unei accidentări, centrarea lui Vlad (‘44). Fluierăturile tribunei au trezit trupa lui Costa la reluare. Rui Pedro l-a luat la ţintă pe Mingote (‘47), portarul lui Grig poziţionându-se bine şi la şutul din unghi al lui Kapetanos (‘52). Mingote nu a mai avut ce face în minutul 59. Cardoso a greşit ca un începător la centrul terenului şi Sougou a sprintat spre gol (1-0).

Neagu şi Unguru
au debutat în Liga 1

Petre Grigoraş l-a sancţionat imediat pe Cardoso, preferându-l pe debutantul Neagu în continuare. Pandurii a dat semne de revenire, însă Lemnaru şi-a bătut joc de pasa senzaţională a lui Maxim (‘65). De altfel, Batin şi Lemnaru au arătat, din nou, că sunt mult sub nivelul echipei. Un alt debutant, Unguru, a fost aruncat în luptă de Grig, dar Pandurii nu a mai reuşit nimic. În prelungiri, Kapetanos a marcat dintr-o deviere fericită, dar nu mai conta. Gorjenii au câştigat doar respectul adversarului, punctele rămânând la Cluj. „Pandurii a pierdut, dar a făcut-o cu capul sus. O echipă mică, dar în teren o echipă mare. Ne-a pus mari probleme, mi-a plăcut foarte mult“, a spus căpitanul clujenilor, Cadu, la GSP TV.

„Ne-am automutilat“

După un nou rezultat în totală contradicţie cu jocul prestat, Grigoraş s-a arătat deznădăjduit. Cardoso, la a treia gafă în ultimele trei jocuri, pare să fi pierdut încrederea tehnicianului. Cu un punct în trei etape, Grig începe să se teamă de retrogradare: „După un asemenea meci îţi vine să-ţi dai palme. Ne-am bătut singuri, pur şi simplu. Chiar ne-am automutilat. Cardoso a făcut o greşeală de judeţ sau de Copacabana. A mai greşit şi altă dată, l-am iertat, dar astăzi (sâmbătă – n.r.), într-un moment favorabil, s-a băgat iarăşi la fantezie şi aţi văzut ce a ieşit. Până la acea greşeală elementară a lui Cardoso, de curtea şcolii, am dominat partida. E frustrant să pierzi un asemenea meci. Echipa noastră a fost mult peste gazde şi nu credeam nici o clipă că vom pierde. Noi nu am reuşit să marcăm când am avut posibilitatea şi am făcut din nou cadouri. Sperăm să ne oprim aici pentru că atunci o să vorbim de evitarea retrogradării. La ce erori facem, mi-e frică. Când vezi câte puncte uşoare trec pe lângă noi îţi pierzi moralul, sper să-l regăsim până marţi pentru că, sincer, sunt foarte supărat şi dărâmat. Până marţi ne vom da trei palme, ne vom da cu capul de pereţi şi poate ne trezim, pentru că fotbalul se joacă serios şi nu ai voie nici un moment să fii relaxat“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS