15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFlorin Costea a stins războiul cu fanii

Florin Costea a stins războiul cu fanii

Descătuşare pentru „Briliantul“ Ştiinţei: Florin a fost aplaudat pe „Ion Oblemenco“ de puţinii suporteri ai oltenilor, el deschizând repede scorul în meciul Craiovei cu FCM Târgu Mureş

După 13 luni, Florin Costea a simţit joi, în sfârşit, bucuria marcării unui gol, dar şi satisfacţia aplauzelor suporterilor alb-albaştrilor. Reamintim, în minutul 7, golgheterul Ştiinţei a deschis scorul pe „Ion Oblemenco“ într-o partidă în care pe umerii lui şi ai celorlalţi coechipieri era o mare presiune. N-a rezistat tot meciul, fiind înlocuit de Reghe în min. 57, iar la ieşirea de pe teren a fost aplaudat, semn că fanii, probabil, i-au iertat câteva ieşiri nepotrivite la unele meciuri anterioare. „Mă bucur pentru Florin Costea şi sunt convins că va avea o evoluţie din ce în ce mai bună“, a afirmat protectorul fraţilor Costea, finanţatorul Adrian Mititelu.

Carieră cu probleme pentru Florin

Ultimul gol marcat de Florin Costea a fost în 17 martie 2010, la partida Gloria Bistriţa – Universitatea 2-1. Peste doar câteva zile, la sfârşitul primei reprize (min. 43) a meciului Universitatea Craiova – Poli Iaşi 2-1 (disputat la Drobeta Turnu Severin pe 21 martie 2010), Florin a părăsit terenul, accidentat, după ce a suferit o entorsă la genunchiul stâng, în urma unui atac al portarului Brăneţ asupra jucătorului Craiovei, în careul ieşenilor.
Pe 26 martie 2010, doctorul Filipescu l-a operat pe Florin Costea la Spitalul „Sf. Ioan“ din Capitală. La finalul intervenţiei chirurgicale efectuate la genunchiul stâng, echipa doctorului Filipescu a declarat că totul a decurs cât se poate de normal din punct de vedere medical şi că jucătorul va putea reîncepe antrenamentele cel mai devreme peste şase luni. Preşedintele de atunci al Universităţii, Silvian Cristescu, care l-a însoţit pe atacant la Spitalul „Sf. Ioan“, a vorbit presei despre operaţia lui Florin Costea din 2010: „A durat ceva mai mult decât de obicei pentru că a fost puţin mai complicat. A trebuit să cureţe şi în zona meniscului. Ligamentul colateral era pe jumătate rupt, însă totul a decurs bine şi acum piciorul este ca nou. Sperăm să poată începe cât mai repede recuperarea şi să fie apt într-un timp mai scurt decât ne aşteptăm“. După operaţie, Florin Costea a mai făcut drumuri la Spitalul „Sf. Ioan“, spunându-se că doar pentru recuperare… El a efectuat o parte din recuperare în România, apoi în Olanda. 
A revenit pe teren,
într-un amical, Universitatea – FC Caracal 4-0, disputat la mijlocul lunii octombrie 2010. Oficial, Florin a revenit în echipa Universităţii în meciul de campionat Dinamo – Universitatea 2-2, 14 noiembrie 2010, adică la aproape opt luni de la operaţia din 2010.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII