15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSăndoi vrea să evite Spania şi Anglia

Săndoi vrea să evite Spania şi Anglia

Tehnicianul reprezentativei de tineret speră ca echipa noastră să aibă noroc la tragerea la sorţi a meciurilor de baraj pentru calificarea la CE 2011 Under 21.

Echipa naţională de tineret a României a terminat la egalitate, marţi, la Sankt Petersburg, scor 0-0, cu reprezentativa similară a Rusiei, în ultimul meci al Grupei 1 a preliminariilor pentru Campionatul European din 2011, păstrându-şi astfel primul loc în clasament. România era calificată la baraj înaintea acestei întâlniri. În celălalt meci al grupei disputat marţi, formaţia Letoniei a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu echipa Moldovei. Clasamentul final al Grupei 1 este următorul: 1. România 25 de puncte; 2. Rusia 22; 3. Moldova 14; 4. Letonia 13; 5. Insulele Feroe 11; 6. Andorra 1 punct.
Tragerea la sorţi a play-off-ului se va desfăşura mâine, iar meciurile decisive pentru calificarea la turneul final din Danemarca sunt programate pe 9 şi pe 13 octombrie. Turneul final se va disputa în perioada 12-25 iunie 2011, în Danemarca.

Săndoi: Ne putem lupta cu oricine

Emil Săndoi, care va fi prezent mâine la Herning (Danemarca), locul unde se va desfăşura tragerea la sorţi a meciurilor de baraj, şi-a felicitat jucătorii pentru remiza pe care au obţinut-o în ultima partidă a Grupei 1. Tehnicianul reprezentativei de tineret a adăugat că speră ca echipa noastră să aibă noroc la tragerea la sorţi a meciurilor de baraj.
„Îmi felicit jucătorii pentru efortul depus, au dat dovadă de caracter evoluând 60 de minute în inferioritate. Sunt încrezător pentru meciurile din play-off. Am demonstrat în partidele cu Rusia că ne putem bate de la egal la egal cu orice adversar. Mi-aş dori să evităm echipe ca Spania şi Anglia şi să jucăm primul meci în deplasare“, a spus Săndoi.

România este cap
de serie

Cele 14 echipe care vor participa mâine la tragerea la sorţi au fost împărţite în două urne. Astfel, în urna capilor de serie sunt Suedia, Olanda, Cehia, România, Italia, Croaţia şi Scoţia, în timp ce în urna a doua au fost repartizate Grecia, Elveţia, Ucraina, Spania, Anglia, Belarus şi Islanda.
La turneul final al Europeanului de tineret, care va avea loc în Danemarca între 11 şi 20 iunie 2011, vor participa cele şapte învingătoare din baraj, plus ţara gazdă, care vor fi împărţite în două grupe a câte patru echipe. Primele două clasate vor juca în semifinale, dar şi pentru locurile Europei la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012. Europa are trei locuri pe lângă cel al Angliei, ca gazdă la JO. Finalistele se vor califica astfel sigur, în timp ce al treilea loc se va acorda probabil după o „finală mică“, neprogramată deocamdată în turneul final. Reprezentativa de fotbal a României a participat de trei ori la Jocurile Olimpice, la ediţiile din 1924, 1952 şi 1964.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS