15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDinamo şi Şahtior, neînvinse

Dinamo şi Şahtior, neînvinse

Dinamo Kiev şi Şahtior Doneţk sunt cele două echipe din campionatul Ucrainei care s-au instalat în fruntea ierarhiei după disputarea a opt etape. În lupta pentru locurile fruntaşe mai sunt angrenate Dnepr Dnepropetrovsk şi Tavriya Simferopol, însă acestea pot spera cel mult la a treia treaptă a podiumului.
Atât Dinamo Kiev, cât şi Şahtior Doneţk sunt neînvinse în actuala ediţie de campionat, ambele impunându-se lejer în runda a 8-a. Dinamo a câştigat cu 2-0 în faţa formaţiei Lugansk, meci în care mijlocaşul român Tiberiu Ghioane a marcat un gol. Internaţionalul român a înscris în minutul 71, după ce intrase pe teren în minutul 58. Primul gol a fost înscris de Milevski, în minutul 22, din penalti. Ghioane este la a doua reuşită consecutivă în ultimele două etape, după ce a înscris pentru Dinamo Kiev şi în partida cu Metalist Harkov (scor 2-1), din runda a 7-a a campionatului. În acel meci, Ghioane, care a fost integralist, a deschis scorul în minutul 15.
La rândul său, Şahtior Doneţk, cu fundaşul român Răzvan Raţ pe banca de rezerve, s-a impus, cu 4-0, pe teren propriu, în faţa grupării Obolon Kiev. Înaintea acestei partide, tehnicianul român al formaţiei din Doneţk, Mircea Lucescu, a primit titlul de cel mai bun antrenor al sezonului trecut din Ucraina, în timp ce mijlocaşul lui Şahtior, Darijo Srna, a primit trofeul pentru cel mai bun jucător. Cele patru goluri ale disputei de duminică au fost marcate de Jadson (‘18-penalti), Ilsinho (‘34), Kobin (‘84) şi Willian (‘88). Internaţionalul român Răzvan Raţ a fost menajat la acest meci şi a rămas pe banca de rezerve. După disputarea a opt runde, pe primul loc în ierarhia primei ligi ucrainene se situează Dinamo Kiev, cu 22 de puncte (golaveraj 25-5), pe următoarele poziţii fiind, în ordine, Şahtior, cu 20 de puncte (22-6), Dnepr, cu 17 puncte (10-2), şi Tavriya, cu 15 puncte (10-10).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS