15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMutu, egalul lui Luca Toni

Mutu, egalul lui Luca Toni

În clasamentul all-time al golgheterilor formaţiei din Florenţa, „Briliantul“, cu 47 de goluri înscrise, este pe aceeaşi treaptă cu atacantul italian care este legitimat la Bayern Munchen.

Atacantul Adrian Mutu (foto) a reuşit golul prin care Fiorentina a remizat sâmbătă, în deplasare, cu Bologna, scor 1-1, şi l-a ajuns astfel pe Luca Toni, acum la Bayern München, în clasamentul all-time al golgheterilor formaţiei din Florenţa, cu 47 de goluri înscrise în Serie A, informează violanews.com.
„Cu cele 47 de goluri marcate în tricoul viola, în cele 82 de partide disputate în Serie A de la sosirea la Florenţa până în prezent, Adrian Mutu îl egalează pe fostul său coechipier Luca Toni în clasamentul marcatorilor Fiorentinei din toate timpurile. Mutu îl are acum în vizor pe Giuseppe Virgili, de care îl mai despart doar opt reuşite (55 de goluri)“, a scris site-ul italian violanews.com.
În fruntea ierarhiei all-time a golgheterilor formaţiei din Florenţa este argentinianul Gabriel Omar Batistuta, care a marcat 168 de goluri în cele nouă sezoane (1991-2000) petrecute la AC Fiorentina. Adrian Mutu are în total 106 goluri marcate în toate competiţiile, la toate echipele din Italia la care a evoluat.

Portarul Bolognei îl admiră pe „Briliant“

Portarul Bolognei, Emiliano Viviano, fost junior al echipei Fiorentina, a spus că Adrian Mutu a demonstrat, la meciul de sâmbătă, din prima etapă a Serie A, că este „un campion“, chiar dacă nu este sută la sută apt din punct de vedere fizic.
„Mutu este un campion care, chiar şi atunci când nu este la sută la sută din capacitate, poate să fie decisiv. Decarul Fiorentinei a avut o posibilitate bună de gol, pe care nu a ratat-o“, a spus Viviano.
Internaţionalul român a început meciul Bologna – AC Fiorentina din postura de rezervă, fiind introdus pe gazon în minutul 46, în locul lui Jovetici. „Briliantul“ a înscris în minutul 64, cu un şut de la 15 metri din demivoleu, aproape de vinclul porţii apărate de Viviano.

De Silvestri, coechipier cu Mutu

Adrian Mutu va avea în acest sezon un nou coechipier, Fiorentina achiziţionându-l la începutul acestei săptămâni pe internaţionalul italian de tineret al lui Lazio Roma, Lorenzo De Silvestri, care a semnat cu gruparea „viola“ un contract valabil patru sezoane. Fundaşul de 21 de ani a mai fost curtat în această vară de cluburi precum AC Milan sau Juventus. De Silvestri este un produs al centrului de copii şi juniori al lui Lazio.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS