17.3 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportMarius Ionescu vrea medalie la Balcaniadă

Marius Ionescu vrea medalie la Balcaniadă

Atletul craiovean Marius Ionescu, de la Clubul Sportiv Municipal (CSM), va lua sâmbătă startul la Campionatul Balcanic de cros, găzduit de Belgrad (Serbia).

Semifondistul oltean a ratat competiţiile de sală din acest început de an din cauza unei accidentari, iar singurul concurs la care a participat a fost pe 4 martie la Felix, selecţia pentru Balcaniada de cros din Belgrad, clasându-se pe primul loc. Aflat în cantonament la Felix, Marius a spus ieri că problema medicală pe care a avut-o o întâmpină majoritatea atleţilor din probele de semifond şi fond: „Este vorba despre o inflamaţie la tibie, frecventă la semifondişti şi fondişti, din cauza diferenţei de sol, pistă-şosea. Mi se pare că şi Constantina Tomescu Diţă, campioana olimpică de la Beijing din proba de maraton, a avut această problemă acum un an sau doi. Eu am resimţit prima dată durerea în luna ianuarie, când făceam alergare prin parc. În primă fază nu i-am dat atenţie, apoi am mers la control la Bucureşti şi m-am tratat cu raze Roentgen. Apoi, pe 1 februarie, am mers în cantonament la Felix până în prezent".

A ratat competiţiile de sală

Alergătorul de la CSM Craiova regretă că nu a participat la competiţiile de sală (Campionatul Naţional şi Campionatul Balcanic), acolo unde an de an obţinea medalie pentru clubul oltean, dar îşi doreşte să urce pe podium sâmbătă, la Campionatul Balcanic de cros: „Sunt puţin în urmă cu pregătirea, după pauză, dar sper să prind primele trei locuri, să produc surpriza". Marius va concura atât la individual, pe distanţa de zece kilometri marş, cât şi la echipe. Alţi doi craioveni vor merge la Balcaniada din Serbia, Alin Florea şi Alexandru Ghinea, ambii la tineret.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII