21.2 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFără spectatori cu Bistriţa

Fără spectatori cu Bistriţa

Comisia de Disciplină a FRF a hotărât ca Ştiinţa să dispute meciul de mâine, cu Gloria, cu porţile închise, în urma incidentelor provocate de suporteri la partida cu Dacia Mioveni.

De ceea ce s-au temut oficialii clubului Universitatea Craiova nu au scăpat. Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis, în urma şedinţei de ieri, să sancţioneze gruparea din Bănie pentru incidentele provocate de suporterii săi la partida de la Mioveni, din etapa trecută. Ultraşii Ştiinţei au intenţionat să se confrunte cu fanii echipei gazdă, în încercarea lor rupând 29 de scaune, cu o parte dintre ele aruncând spre aceştia şi spre teren. Oltenilor din tribune li s-a mai imputat distrugerea gardului despărţitor, a plasei protectoare şi a plăcuţelor cu numerele rândurilor şi scaunelor din sectorul rezervat lor.
Cum clubul Universitatea era considerat recidivist, la partida cu Rapid de pe teren propriu suporterii aruncând cu diverse obiecte în teren, Pancu fiind atunci lovit, federalii nu au mai stat pe gânduri. Ştiinţa a fost din nou amendată cu 30.000 de lei, la fel ca după jocul cu giuleştenii, numai că avertismentul primit atunci s-a transformat acum în sancţiunea disputării partidei care urmează cu porţile închise.
Meciul cu Gloria Bistriţa, programat mâine, de la ora 15.30, pe stadionul „Extensiv“, se va juca fără spectatori, spre nemulţumirea oficialilor craioveni. „Noi am tot făcut apel la suporteri, dar sunt câţiva care nu vor să înţeleagă. Este păcat că suferă toţi pentru gesturile necontrolate ale unora. Cu Bistriţa am fi avut stadionul plin, dar iarăşi echipa va juca doar în faţa ziariştilor“, a afirmat directorul executiv adjunct al clubului, Vicenţiu Neagoe, care a reprezentat Universitatea la comisie.

Mititelu s-a dezis de suporteri

Finanţatorul Ştiinţei, Adrian Mititelu, consideră că gestul fanilor de la Mioveni a fost premeditat, anunţând că, de acum înainte, clubul nu-şi va mai asuma răspunderea pentru deplasarea suporterilor. „Nu am ce să comentez la decizia Comisiei de Disciplină. Am ajuns la limita răbdării. Este a nu ştiu câta oară, în ultimii doi-trei ani, când trebuie să plătim pentru suporteri. Clubul acesta a avut numai de pierdut de pe urma acestor aşa-zişi fani. Ceea ce s-a întâmplat la Mioveni a fost premeditare, un act inconştient, o dovadă de răutate din partea lor. Este ultima oară când clubul şi-a asumat răspunderea pentru deplasările suporterilor, de acum înainte trebuie să se descurce cum pot. Ei sunt la mâna clubului şi fără ajutorul nostru nu vor mai putea să însoţească echipa la meciurile din deplasare. Îmi pare rău pentru adevăraţii suporteri, care nu mai pot veni la meciul cu Gloria Bistriţa. Sunt sigur că am fi jucat cu stadionul plin“, a declarat Mititelu.
„Sper să nu fie probleme, absenţa suporterilor nu trebuie să influenţeze rezultatul. Jucătorii Universităţii să-şi vadă de treabă, doar nu fanii băgau mingea în aţe. Până acum trei etape, băieţii erau înjuraţi de unii fani, poate acum va fi mai bine. Suporterii au rolul lor, te poartă spre victorie, dar echipa nu trebuie să fie afectată“, a afirmat şi Ilie Balaci, managerul general al clubului oltean. Ultima dată când Ştiinţa a jucat fără spectatori a fost în turul acestui sezon, pe 15 septembrie 2007, cu UTA (scor 0-1), aceasta fiind şi ultima înfrângere pe teren propriu a alb-albaştrilor.

Gloria nu se consideră avantajată
Deşi Universitatea nu va avea suporterii de partea sa la meciul de mâine cu Bistriţa, oficialii grupării ardelene nu se consideră avantajaţi. „Gloria nu va fi avantajată de lipsa spectatorilor. Va fi un meci fără sare şi piper, iar asta nu este în spiritul fotbalului, al spectacolului. Păcat că, din cauza unor derbedei, au de suferit ceilalţi. Eu aş pune tunurile pe cei vinovaţi şi aş încerca să găsesc alte mijloace să-i pedepsesc pe cei în cauză. Nu aş da astfel de sentinţe aberante, care nu fac bine spectacolului în sine. Pe teren vor fi 22 de jucători fără nici un fel de susţinere. Chiar dacă suporterii echipei gazdă îşi încurajează favoriţii, să ştiţi că pe jucătorii noştri nu-i deranjează acest lucru, dimpotrivă, le place când aud vuietul tribunei, se simt mult mai bine“, a precizat Ioan Horoba, directorul sportiv al Gloriei Bistriţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII