18.3 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportChivu, luat la mişto de suporteri

Chivu, luat la mişto de suporteri

Suporterii echipei AS Roma l-au ironizat din nou pe Cristian Chivu. De data aceasta, fanii l-au scos pe căpitanul naţionalei României la licitaţie, pe internet.

Sătui de transferurile ratate ale lui Cristian Chivu la Real Madrid, Barcelona sau Inter, suporterii Romei s-au gândit să dea o mână de ajutor fundaşului român şi l-au scos la vânzare pe internet. Gazda licitaţiei a fost, bineînţeles, site-ul eBay, cel mai cunoscut în domeniu. În urmă cu câteva zile, fanii grupării din capitala Italiei scriseseră pe prima pagină în revista destinată lor, „Il romanista“, un mesaj pentru căpitanul naţionalei României: „Chivu, te rugăm, pleacă!“. Suporterul care a avut ideea să-l scoată la vânzare pe Chivu scrie în mesajul său de prezentare a „mărfii“ că, alături de fundaş, îi oferă ca „bonus“ şi pe impresarii Giovanni şi Victor Becali. „Îl vând pe Cristian Chivu celui care oferă mai mult pe el. Da, este vorba chiar de el, de fundaşul echipei AS Roma, îndrăgostit de bani! Dacă veţi şti să faceţi o ofertă bună, jucătorul vă va urma oriunde, doar dacă nu va oferi cineva mai mult. Sfidaţi însă echipe ca Real Madrid, Barcelona şi Inter! Oferiţi cinci milioane de euro şi distraţi-vă! Sunt la pachet şi fraţii Becali! Gândiţi-vă, aţi putea juca fotbal în grădină cu Chivu, iar fraţii Becali să facă pe portarii. Nu se percep taxe de expediere. Totul este gratis, vor fi aduşi în şuturi de fanii Romei“, aşa arăta anunţul prin care Chivu era scos la vânzare.

Şase milioane de euro, cea mai mare ofertă

Până ieri, se adunaseră 50 de oferte, „semiserioase“, după cum le descrie Gazzetta dello Sport, iar suma maximă oferită a fost de şase milioane de euro, însă nici una dintre ele nu a venit din partea lui Massimo Moratti (Inter) sau a altui preşedinte de club. În cazul în care nu va interveni o propunere mai generoasă, cel care a semnat cu pseudonimul „Tigre766“ are şanse să-l ia acasă pe Chivu.
Chivu nu este primul jucător scos la licitaţie pe eBay. Prima idee de acest gen le aparţine suporterilor lui AC Milan, care au vrut să se debaraseze de portarul Dida, după un meci cu Manchester United, în care brazilianul a greşit flagrant. Iar la capitolul ironii, „tifosii“ din Peninsulă sunt campioni. Adesea, pe arenele în care se joacă meciuri din Serie A poate fi văzut câte un banner cu anunţuri prin care sunt scoşi la vânzare jucătorii cu prestaţii lamentabile.

Chivu va începe pregătirile cu Roma

Presa din Italia a scris ieri că românul va începe pregătirile alături de coechipierii săi de la Roma. Şi asta pentru că jucătorul şi Victor Becali au refuzat în urmă cu câteva zile propunerea de la Real Madrid, cu care Roma se înţelesese pentru 18 milioane de euro. Nu este greu de ghicit faptul că Chivu a fost convins de fraţii Becali să plece la parametri zero anul viitor, atunci când îi va expira contractul cu AS Roma.
Agenţia italiană de ştiri Datasport a scris că directorul sportiv al Romei, Daniele Prade, susţine că „prin refuzul de a merge la Real Madrid, Chivu a produs o pagubă incalculabilă clubului“. De asemenea, oficialii romani şi-au exprimat dorinţa de a-l convoca pe Chivu la reunire şi de a-l ţine până la finalul contractului, având în vedere că Internazionale Milano şi-a retras oferta. Rămâne de văzut cum va fi primit Chivu de suporterii Romei, care sunt bine informaţi în legătură cu „ataşamentul“ jucătorului faţă de culorile clubului. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII