25.5 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJiul a achitat consumatia lui Gabriel Apetri

Jiul a achitat consumatia lui Gabriel Apetri

Stiinta a recuperat din paguba produsa de transferul lui Gabriel Apetri, primind cei 20 de mii de dolari care ii dau dreptul atacantului sa evolueze din nou.


Dupa ce a achitat 150 de mii de dolari Universitatii Craiova pentru transferul lui Alexandru Badoiu la Poli Timisoara, Jiul Petrosani a mai facut o plata marti seara gruparii alb-albastre, virând 20 de mii de dolari in contul Stiintei pentru a-l putea utiliza pe atacantul Gabriel Apetri. Conform unei hotarâri luate anul trecut de Comisia pentru Statutul Jucatorului, fotbalistul de 25 de ani, prins beat la cantonamentul din Lunca Jiului, fusese suspendat pe termen nelimitat si nu avea dreptul sa evolueze pentru alta formatie decât daca platea Stiintei 20 de mii de dolari.


„Apetri ne-a lipsit foarte mult in aceste patru etape, pentru ca nu am avut decât un singur vârf autentic in echipa, pe Dulcea, care insa nu s-a ridicat la asteptarile noastre. E un câstig real pentru echipa si sper sa ne ajute la indeplinirea obiectivului. Il voi folosi cu siguranta in meciul cu Otelul Galati“, a spus ieri antrenorul Jiului, Marin Tudorache, explicând de ce a insistat sa-l inroleze din nou pe prietenul lui Bachus.


Gabriel Apetri a evoluat ultima oara intr-un meci oficial pentru Otelul Galati, pe 7 iunie 2006, in etapa a 30-a a sezonului trecut al Ligii I. Apetri a mai imbracat tricoul Jiului in perioada 1999-2005, fiind golgheterul echipei in editia 2003-2004, cu 17 reusite. A fost transferat de Universitatea in 2005, contra sumei de o suta de mii de dolari.


Resita, la primire


Reprezentantii clubului CSM Resita au confirmat ieri ca Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane le-a dat dreptate in cazul Chivu, gruparea din Valea Domanului având de primit suma de 206.800 de euro, grila de formare a jucatorului ajuns intre timp la AS Roma. Cu toate acestea, banii nu au ajuns in contul resitenilor, FRF si clubul Universitatea indemnându-se reciproc sa achite datoria banatenilor. Mai-marii Stiintei sustin ca, atâta vreme cât decizia TAS vizeaza FRF, for care a fost dat in judecata de CSM Resita, Mircea Sandu si ai lui sunt buni de plata. Este greu de crezut insa ca FRF va baga mâna in buzunar pentru a plati datoria care apartine de drept Stiintei. „Nu ma intereseaza cine va plati. Eu stiu ca nimeni nu mai poate intoarce hotarârea TAS data pe 1 februarie 2007, iar astazi (ieri – n.r.) am depus memoriu la FIFA pentru a pune in aplicare decizia de la Laussane“, a declarat Robi Benczik, cel care a reprezentat interesele CSM Resita in acest caz. Contactat telefonic, Florin Prunea, director al Departamentului Relatii Internationale, a declarat ca nu stie cine va plati banii, „pentru ca nu am vazut actele, care, probabil, au ajuns la departamentul juridic“.


Mititelu, suspendat noua luni


Pâna sa se hotarasca cine va da banii Resitei, este sigur ca Universitatea va plati o noua amenda.


Comisia de Disciplina a FRF a dispus ieri sa il suspende pe patronul Universitatii Craiova, Adrian Mititelu, pe o perioada de noua luni si sa il amendeze cu 50 de milioane de lei pentru declaratii calomnioase facute la adresa FRF si a comisiilor acesteia.


„M-au suspendat noua luni, tot atât cât este si femeia gravida. Ma voi supune deciziei Comisiei de Disciplina, dar asta nu inseamna ca nu voi mai tipa atunci când Craiova va fi furata“, a ripostat Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII