15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportClasamentul coeficientilor avantajeaza România

Clasamentul coeficientilor avantajeaza România

România a reusit sa micsoreze diferenta care o separa de Portugalia in clasamentul coeficientilor UEFA, cu 0,333 puncte, dupa disputarea partidelor din aceasta saptamâna in cupele europene. Cele trei egaluri obtinute de Steaua, Rapid si Dinamo au adus României un punct, in timp ce formatiile portugheze au obtinut 0,666 puncte, prin cele doua victorii (Benfica – FC Copenhaga 3-1 si TSKA Moscova – FC Porto 0-2).


România si-a marit avantajul cu 2,596 puncte fata de Olanda in clasamentul coeficientilor, profitând de parcursul slab al echipelor din Tara Lalelelor in aceasta saptamâna a cupelor europene. Cele doua puncte aduse de reprezentantele Olandei au fost in urma rezultatelor de egalitate obtinute de Ajax, 0-0 la Sparta Praga, si Feyenoord, 0-0 pe teren propriu cu Blackburn Rovers, dar, impartite la numarul de echipe cu care aceasta tara s-a inscris in cupele europene, au rezultat doar 0,285 puncte. PSV si Heerenveen au pierdut partidele de la Liverpool, scor 0-2, respectiv Parma, scor 1-2, in timp ce AZ Alkmaar a stat.


România are cel mai bun coeficient al sezonului


Clasamentul coeficientilor se realizeaza prin impartirea numarului de puncte obtinute in Liga Campionilor si Cupa UEFA de echipele unei tari la numarul de formatii inscrise la inceputul sezonului european. Pentru o victorie in tururile preliminare se acorda un punct, iar pentru o remiza 0,5 puncte, in timp ce pentru turul I si grupe se acorda doua puncte pentru victorie si unul pentru un rezultat de egalitate. România este, alaturi de Spania, singura tara care are toate echipele ramase in competitie. In clasamentul coeficientilor pe sezonul 2006/2007, România ocupa locul 1, cu zece puncte, urmata de Anglia, cu 9,250 puncte, si Spania, cu 7,857 puncte. Portugalia, România si Olanda se lupta pentru locul al saselea in clasamentul coeficientilor pe ultimii cinci ani, care da dreptul ca din sezonul 2008 – 2009 sa inscrie trei echipe in Liga Campionilor – doua direct in grupe si una in turul trei preliminar, si trei echipe in Cupa UEFA – toate in primul tur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS