18.3 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCeferin i-a ajutat putin

Ceferin i-a ajutat putin

Cupa UEFA


Dinamo – Besiktas 2-1


• Stadion „Dinamo“, spectatori: 8.000.


• Au marcat: Ad. Cristea ‘21, Cl. Niculescu ’86-penalti / Deivson ’58.


Dinamo: Gaev – Blay, R. Stefan, Moti, Pulhac – Ad. Cristea, Margaritescu, D. Serban (’44, Ze Kalanga), C. Munteanu (’62, Ropotan) – I. Ganea (’46, Danciulescu), Cl. Niculescu. Antrenor: Mircea Rednic.


Besiktas: Runje – Koray Avci, Ibrahim Toraman, Gokhan – Ali Tandogan, Serdar, Ricardinho, Kleberson (’66, Burak), Ibrahim Uzulmez – „Bobo“ Deivson, Delgado. Antrenor: Jean Tigana.


• Cartonase galbene: Moti (2), Margaritescu (2), Niculescu / Gokhan.


• Cartonase rosii: Moti (’85), Margaritescu (’90+4) / Gokhan (’85).


• Au arbitrat: D. Ceferin – M. Kogej, A. Kokolj (toti din Slovenia).


Dinamo a primit cu usurinta un penalti din partea arbitrului sloven, transformat de Niculescu, si a scos din cursa pentru calificare pe Besiktas.


Lidera la zi a Ligii 1, Dinamo, a debutat cu o victorie in Grupa B a Cupei UEFA, invingând joi seara, pe teren propriu, cu 2-1, formatia Besiktas Istanbul, in etapa a doua a fazei grupelor competitiei. Desi a avut o evolutie destul de slaba, trupa lui Rednic a obtinut o victorie pretioasa, care o scoate practic din cursa pentru calificare pe Besiktas, aflata la a doua infrângere consecutiva.


Turcii au inceput mai bine meciul si in minutul 13 au inscris prin Deivson, insa golul sau a fost anulat pe motiv de ofsaid. In minutul 21, Adrian Cristea a primit o pasa de la Claudiu Niculescu, l-a driblat pe Runje si a inscris, scorul devenind 1-0 pentru Dinamo.


La fel ca si in prima repriza, Besiktas a dominat inceputul rundei a doua, iar in minutul 58 a reusit sa egaleze prin „Bobo“ Deivson, care a scapat singur cu portarul Gaev si a inscris de la 12 metri. Dinamo a reusit sa câstige partida in urma unei faze controversate, Gokhan fiind eliminat in minutul 85 dupa ce arbitrul a considerat eronat ca l-a faultat din pozitie de ultim aparator pe Niculescu. Penaltiul acordat in urma acestei faze a fost transformat cu sânge rece de Claudiu Niculescu (’86). Inainte de penalti, echipa lui Mircea Rednic a ramas in zece oameni, dupa ce Cosmin Moti l-a impins pe Gokhan, care intârzia sa iasa de pe teren, iar arbitrul i-a acordat dinamovistului al doilea cartonas galben si implicit pe cel rosu. Alt dinamovist, Andrei Margaritescu, a fost eliminat in cel de-al patrulea minut de prelungire al meciului, dupa ce a primit al doilea galben.


Rednic, multumit de rezultat


La conferinta de presa sustinuta la sfârsitul partidei de pe stadionul din „Stefan cel Mare“, antrenorul „câinilor“, Mircea Rednic, s-a declarat multumit de victoria in fata „vulturilor“. „Am eliminat o echipa, mai avem trei. Cred insa ca Tottenham este favorita, de aceea vrem sa fim calificati pâna la meciul direct. Am trecut un examen foarte dificil, impotriva unei echipe foarte bune. Felicit echipa mea pentru ca a crezut in victorie. Este un pas cu dreptul pe care ni l-am dorit inainte de a porni in Cupa UEFA. Cei de la Besiktas au jucatori foarte buni, ne-au dominat la mijlocul terenului, dar ma asteptam la acest lucru“, a spus Rednic.


Tigana i-a criticat pe arbitri


Antrenorul francez al echipei Besiktas Istanbul, Jean Tigana, a „tunat si fulgerat“ impotriva arbitrilor care au condus partida de pe stadionul „Dinamo“, apreciind ca brigada slovena a influentat rezultatul. „Sunt dezamagit de rezultat. Am jucat foarte bine, ne-am creat foarte multe ocazii, dar, din pacate, fara a marca. Arbitrul i-a refuzat un gol valabil lui «Bobo». Am revazut imaginile si pot spune ca este o rusine despre care nu voi mai vorbi. Nu voi comenta penaltiul, cel care merita cartonasul rosu era arbitrul“, a spus Tigana.


Tehnicianul francez a afirmat ca echipa sa va lupta sa câstige urmatoarele meciuri din Grupa B a Cupei UEFA. „Sunt constient ca am pierdut doua meciuri si suntem pe ultimul loc, dar speram sa le câstigam pe urmatoarele“, a afirmat Tigana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS