15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJuve ramâne in Serie B

Juve ramâne in Serie B

Juventus a mai pierdut o batalie in incercarea de a convinge forurile sportive italiene ca nu merita sa fie retrogradata in divizia secunda. Conducatorii clubului din Torino vor ataca decizia Tribunalului Sportiv in alte instante.


 


Invitata la Roma sa-si prezinte argumentele in cadrul unei reuniuni de conciliere cu Federatia Italiana de Fotbal sub egida Comitetului Olimpic Italian (CONI), Juventus Torino, echipa cu cei mai multi suporteri in Italia, nu a obtinut nici un fel de satisfactie. Apelul „Batrânei Doamne“, care viza anularea retrogradarii sale in Serie B (cu 17 puncte penalizare), din cauza implicarii in scandalul denumit de presa din Italia „Calciopoli“, a fost respins.


Avocatul Angelo Piazza, desemnat sa participe la discutii din partea CONI, a explicat de ce Juventus nu a avut nici o sansa de reusita:


„Trebuie sa precizez ca a fost imposibil ca Federatia sa dea câstig de cauza lui Juventus. Clubul din Torino cerea ca echipa sa ramâna in Serie A si nu a dorit sa poarte nici un fel de discutie despre punctele de penalizare sau suspendarea terenului. Am constatat ca nu exista nici o posibilitate de conciliere. Sanctiunile dictate vor ramâne in vigoare. Juventus poate acum sa se adreseze la un tribunal al statului“.


Gruparea din Torino, in frunte cu noul antrenor, francezul Didier Deschamps, se declarase optimista inaintea reuniunii de la Roma, sperând ca, in cele din urma, „bianconerii“ vor juca in Serie A in stagiunea 2006/2007, la fel ca toate celelalte echipe implicate in scandalul meciurilor trucate: Milan, Lazio, Fiorentina si Reggina.


Din partea clubului Juventus au participat la reuniunea de conciliere de la Roma presedintele clubului, Giovanni Cobolli Gigli, administratorul delegat Vlaude Blanc si avocatii Cesare Zaccone, Riccardo Montanaro si Michele Briamonte. Din partea Federatiei, au fost prezenti vicecomisarii Paolo Nicoletti si Massimo Coccia si avocatii Mario Gallavotti si Luigi Medugno, iar pe post de impaciuitor din partea CONI, Angelo Piazza. Nu au lipsit nici avocatii cluburilor Messina, Lecce si Brescia, ca terte parti interesate.


„Bianconerii“ vor sa mearga la Curtea Europeana de Justitie


Dupa ce au aflat ca apelul le-a fost respins, oficialii lui Juventus Torino au anuntat ca mâine se va reuni Consiliul de administratie al clubului, pentru a analiza alte posibilitati de atacare a deciziei luate in urma cu câteva saptamâni de Tribunalul Sportiv al Federatiei Italiene. Jean Claude Blanc, administratorul delegat al clubului, a anuntat ca, in tentativa de a obtine dreptul de a participa in viitorul sezon in prima liga, se va adresa si Curtii Europene de Justitie.


„Mai intâi se va reuni Consiliul de administratie. Trebuie sa ne gândim la urmatorii pasi. Mai exista si Curtea Europeana de Justitie. Pozitia noastra nu se schimba. Consideram ca retrogradarea in Serie B, penalizarea cu 17 puncte si retragerea celor doua titluri de campioana a Italiei este o pedeapsa prea severa. Vom continua sa solicitam penalizarea noastra in Serie A“, a spus Blanc.


Acelasi lucru l-a spus presei si presedintele clubului, Giovanni Cobolli Gigli: „Sunt dezamagit ca nu am ajuns la o conciliere, dar vom merge inainte pe drumul nostru. Noi veniseram aici sa ajungem la un acord, iar directia in care s-au indreptat discutiile parea pozitiva. Raspunsul a fost insa negativ“.


Cel care i-a sfatuit pe conducatorii lui Juventus Torino sa se adreseze Curtii Europene de Justitie si altor tribunale din afara lumii sportului a fost Jean-Louis Dupont, celebrul avocat al fotbalistului Jean-Marc Bosman, cel care a deschis calea transferurilor libere ale jucatorilor aflati la final de contract. Potrivit lui Dupont, faptul ca Juventus Torino este o societate cotata la bursa si ca retrogradarea ii va provoca pierderi de peste 200 de milioane de euro iese din sfera sportiva si se incadreaza in cea administrativa.


In ceea ce priveste posibilitatile de admitere a recursului pe care il va formula Juventus Torino, parerile sunt impartite. Pietro Sandulli, presedintele Tribunalului Sportiv al Federatiei Italiene (CAF), cel care a dat decizia in cazul lui „Juve“, considera ca demersurile clubului din Torino sunt inutile. In schimb, predecesorul sau, Pasquale De Lise, in prezent presedintele Tribunalului de Arbitraj Sportiv din regiunea Lazio, este de parere ca Juventus are sanse de câstig.


„Batrâna Doamna“ a debutat cu Martina


Juventus Torino a inceput aseara, dupa inchiderea editiei, sezonul 2006/2007. Elevii lui Didier Deschamps au intâlnit modesta formatie Martina, care activeaza in divizia a treia, intr-o partida contând pentru primul tur al Cupei Italiei.


Partida s-a disputat pe stadionul „San Nicola“ din Bari, in aceeasi regiune (Puglia) in care se gaseste si orasul Martina Franca. Oficialii clubului din sudul Italiei au anuntat ca in rândul propriilor suporteri a existat un interes deosebit pentru aceasta partida si ca pâna vineri se vândusera 15.000 de bilete. Printre jucatorii convocati de antrenorul Didier Deschamps pentru primul meci oficial al sezonului s-au numarat si trei participanti la Campionatul Mondial: Gianluigi Buffon, Robert Kovac si Pavel Nedved. In schimb, au lipsit David Trezeguet, Alessandro Del Piero si Mauro Camoranesi, care nu sunt inca pusi la punct cu pregatirea fizica.


Italienii cred ca „lo scudetto“ nu trebuia dat Interului


Cei mai multi dintre italieni sunt de parere ca formatia Internazionale Milano a primit pe nedrept titlul de campioana a Italiei, pentru editia 2005/2006, dupa ce ocupantele primelor doua locuri, Juventus si AC Milan, au fost depunctate, prima dintre ele fiind si retrogradata in Serie B. Potrivit unui sondaj realizat de agentia Sportal, la intrebarea „Ce parere aveti despre titlul acordat lui Inter Milano?“, 44,2 la suta dintre cei chestionati au bifat raspunsul „Era de preferat sa nu fie acordat nimanui“. In schimb, 31,1 la suta dintre participantii la sondaj au fost de parere „Ca s-a luat o decizie corecta“. Au existat si persoane chestionate care au considerat ca Inter „Nu trebuia sa accepte titlul“, reprezentând 13,5 procente, dar si iubitori ai fotbalului din peninsula care au opinat ca „Inter trebuia mai degraba sa primeasca titlul pentru sezonul 2004/2005“.


La sondaj au participat 10.879 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS