18.3 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBriatore acuza FIA

Briatore acuza FIA

Italianul Flavio Briatore, directorul general de la Renault, a acuzat Federatia Internationala de Automobilism (FIA) ca nu a procedat corect atunci când a decis schimbarea unui articol din regulament la jumatatea sezonului in curs. Briatore sustine ca masurile luate de oficialii FIA au rolul de a pune piedici scuderiei franceze in incercarea ei de a cuceri un nou titlu mondial. De fapt FIA a hotarât sa interzica „mass damper-ul“, adica un dispozitiv montat pe botul unor monoposturi pentru a amortiza vibratiile. Printre masinile care au concurat pâna acum cu piesa respectiva se numara si cele de la Renault, utilizatoare de „mass damper“ din septembrie 2005.


„FIA joaca practic impotriva noastra, când de fapt ar trebui sa fie un arbitru in lupta pentru titlu. Mi se pare absurd sa schimbe regulile la jumatatea campionatului. Si mass-media si-au dat seama de acest lucru si au luat atitudine. Este ceva asemanator cu ceea ce s-a intâmplat cu câtiva ani in urma“, a declarat Briatore.


Directorul scuderiei Renault a dat de inteles ca FIA ar fi luat aceasta masura la presiunea unei echipe rivale, fiind usor de intuit ca este vorba despre Ferrari, cu care team-ul francez se lupta pentru suprematie: „Cu siguranta exista o echipa care a facut tot posibilul sa se intâmple acest lucru, altfel nu s-ar fi luat masura respectiva. Oricum, in Ungaria vom concura fara mass damper, pentru ca nu vreau sa fim din nou penalizati de Federatie“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS