17.9 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJaponezii cred in miracole

Japonezii cred in miracole

Este dificil ca un ziarist sa scrie avancronica unui meci in care joaca Brazilia, mai ales ca adversarul sud-americanilor este „lanterna rosie“ a Grupei F, Japonia. De ce? Toata lumea, inclusiv casele de pariuri, mizeaza pe victoria selectionatei „selecao“.


Chiar daca, ipotetic, ar câstiga niponii, brazilienii n-ar pierde „razboiul“ in aceasta faza a grupelor, deoarece s-au calificat in optimi dupa primele meciuri. In schimb, o victorie a Japoniei, coroborata cu o infrângere a Australiei, dar in functie si de golaveraj, ar putea urca selectionata Tarii Soarelui Rasare pe locul doi! Asadar, pentru Zico, antrenorul Japoniei, acest meci este vital.


Pastrând insa proportiile, japonezilor le va fi greu sa tina pasul cu jucatorii de superclasa brazilieni, desi n-ar fi exclus ca astazi Parreira sa menajeze unii titulari. Cu toate ca si printre rezerve sunt nume la fel de grele.


Japonia este una dintre echipele de referinta de pe continentul asiatic: dupa ce in 2002 s-a calificat in optimile Cupei Mondiale, a câstigat Cupa Asiei in 2004, cu Zico antrenor. Apoi, anul trecut, la Cupa Confederatiilor, a obtinut un rezultat de egalitate, 2-2, in fata Braziliei! Ceea ce demonstreaza ca in fotbal nu cel mai bun câstiga, iar astazi Zico crede intr-o minune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS