25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024

Meciul consolarii

Grupa A


Costa Rica – Polonia 1-2


„AWD Arena“, Hanovra, spectatori: 40.000.


Au marcat: Gomez (‘25)/ Bosacki (‘43, ‘66).


Costa Rica: Porras – Drummond (‘70, Walace), Marin, Umana, Badilla, Gonzalez – Solis, Bolanos (‘79, Saborio), Centeno – Wanchope, Gomez (‘82, Hernandez). Antrenor: Alexandre Guimaraes.


Polonia: Boruc – Baszczynski, Bak, Bosacki, Zewlakow – Krzynowek, Szymkowiak, Smolarek (‘85, Rasiak), Radomski (‘64, Lewandowski) – Jelen, Zurawski (‘46, Brozek). Antrenor: Pawel Janas.


Cartonase galbene: Umana, Marin, Badilla, Gonzales/ Radomski, Bak, Zewlakow, Baszczynski.


A arbitrat: Shamsul Maidin (Singapore).


Fundasul Bosacki a inscris ieri doua goluri, devenind astfel golgheterul Poloniei la aceasta Cupa Mondiala.


Cum soarta celor doua echipe care s-au intâlnit ieri la Hanovra era pecetluita inca de saptamâna trecuta, dupa primele doua partide din grupa, meciul de ieri a parut un fel de amical, dar ambele combatante au vrut sa lase o impresie buna la acest ultim joc al lor la Weltmeisterschaft. Cum se spune, ultima impresie conteaza uneori, iar cele doua nationale au oferit un spectacol fotbalistic destul de agreabil, chiar cu o rasturnare de scor. Costa Rica a marcat prima: Gomez a transformat o lovitura libera de la aproape 17 metri, pe centrul portii, printre picioarele portarului Boruc, 1-0 (‘25). Egalitatea s-a restabilit repede, suporterii Poloniei – aproape 35.000! – aplaudând indelung golul lui Bosacki din minutul 33: impiedicat usor de Ebi Smolarek, portarul Porras iese neinspirat la o centrare, iar Bosacki trimite in plasa, 1-1. „Nu ne putem intoarce acasa fara o victorie la Cupa Mondiala din 2006“, a declarat, inainte de acest derbi al codaselor, selectionerul Pawel Janas. Si previziunea sa s-a adeverit in repriza a doua, una in care Costa Rica s-a aparat, dar a si contraatacat destul de periculos. Oportunitati de a marca au fost insa mai multe la poarta lui Porras, iar onoarea polonezilor la acest Mondial a fost salvata tot de fundasul Bosacki. Cu o inaltime de 1,90 metri, jucatorul lui Lech Poznan, la un corner, a trimis balonul imperial, cu capul, din sase metri, in plasa nefericitului Porras, 1-2. Era minutul 66, dar cu acest scor s-a incheiat partida, una contând doar pentru palmares. A fost si ultimul meci al lui Paulo Wanchope, jucator costarican care a evoluat in anii trecuti in campionate puternice, precum cele din Anglia si Spania. Aceasta prezenta a Poloniei la Cupa Mondiala, cea de-a saptea, se incheie ca si la Mondialul asiatic: nu a depasit faza grupelor. Dupa toate probabilitatile, intâlnirea de ieri a fost ultima si pentru selectionerul Janas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS