20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCroatia si Japonia cauta prima victorie

Croatia si Japonia cauta prima victorie

Arena „Frankenstadion“ din Nürnberg va gazdui astazi, de la ora 16.00, o confruntare intre doua selectionate care nu s-au ales cu nici un punct dupa ce au jucat primele lor partide la Campionatul Mondial din Germania, Croatia si Japonia. Cum Grupa F, din care fac parte cele doua, pare sa aiba deja locul intâi rezervat pentru Brazilia inca dinaintea inceperii Mondialului, croatii si niponii isi vor disputa, impreuna cu australienii, a doua pozitie care asigura calificarea in optimi. O infrângere ar trimite una dintre cele doua combatante de astazi acasa.
In tabara croata domneste optimismul, pentru ca elevii lui Zlatko Kranjcar au scapat de ceea ce era mai greu, adica de intâlnirea cu Brazilia (0-1). Chiar daca au pierdut, croatii au lasat o impresie buna si au tot dreptul sa spere ca vor fi a doua echipa din grupa care va continua competitia si sunt cotati cu prima sansa in fata Japoniei.
De partea cealalta, niponii sunt cu moralul la pamânt dupa ce au scapat printre degete o victorie in fata australienilor, „cangurii“ impunându-se pe final. In incercarea de a evita o noua infrângere, selectionerul Japoniei, brazilianul Zico, a anuntat ca va schimba sistemul de joc, renuntând la un 3-5-2, in favoarea unui clasic 4-4-2, Shunsuke Nakamura urmând sa aiba un rol important la constructie, iar Mitsuo Ogasawara va evolua pe banda dreapta. De altfel, oamenii de fotbal din Japonia sunt de parere ca pentru infrângerea din partida cu Australia este vinovat Zico, care nu a efectuat schimbarile potrivite in partea a doua a jocului.
„Cred ca schimbarile au facut diferenta intre noi si Australia. La ei a intrat Cahill in repriza a doua si ne-a marcat doua goluri. Au facut presing si au atacat cu mai multi oameni. Trebuie schimbat ceva inaintea meciului cu Croatia“, a spus Yasuhiko Okudera, primul fotbalist japonez profesionist, care a jucat in Bundesliga la inceptul anilor ’80.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS