25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGhana nu renunta la lupta

Ghana nu renunta la lupta

Dupa victoria clara din disputa cu americanii (3-0), Cehia mai are nevoie de un succes pentru a-si asigura prezenta in optimile de finala ale competitiei. Pe „Rhein Energie Stadion“ din Köln elevii lui Bruckner vor intâlni insa un adversar extrem de motivat, Ghana, care isi joaca ultima sansa de a merge mai departe la acest turneu final. Africanii au pierdut prima confruntare din grupa, 0-2 cu Italia, desi nu au jucat deloc rau, executia de exceptie a lui Pirlo si greseala de incepator a lui Kuffour facând diferenta in favoarea „azzurrilor“. Antrenorul Ghanei, Ratomir Dujkovic, si-a motivat insa elevii cu afirmatii extrem de optimiste, anuntând ca echipa sa nu se va impiedica de Cehia si, mai mult, ca poate sa ajunga pâna in semifinalele competitiei. „Putem trece de grupe si, daca vom prinde o zi buna, putem sa ajungem chiar in semifinale. Nu ne sperie Cehia. Sunt convins ca impotriva cehilor vom juca mult mai bine decât cu Italia si vom inscrie de câteva ori“, a spus Dujkovic. Pentru disputa de astazi, acesta l-a confirmat intre buturi pe Kingston, care acuzase unele probleme medicale dupa meciul cu „squadra azzurra“, si a anuntat ca il va inlocui pe Emmanuel Pappoe, depasit mai mereu de atacantii italieni, cu Shilla Illiasu.


La rândul lor, cehii au probleme in atac, dupa ce Koller a suferit in meciul cu SUA o ruptura musculara, iar Milan Baros nu este inca refacut dupa o accidentare suferita in ultimul amical inainte de Mondiale. Karel Bruckner va apela astfel la alt gigant, Vratislav Lokvenc (2,02 metri), pentru linia de atac, acesta urmând sa fie sustinut din spate de Rosicky si Nedved.


„Sa inlocuiesti un atacant care a marcat 14 goluri in meciurile din calificari nu este usor, dar rezervele sunt mereu dispuse sa spuna prezent: «Suntem 23 de fotbalisti si toti vrem sa jucam la Mondiale»“, a explicat Bruckner.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS