20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNedved se lupta cu americanii

Nedved se lupta cu americanii

Arena „Auf Schalke“ din Gelsenkirchen va fi astazi gazda primului meci din Grupa E a Campionatului Mondial, mai vechea noastra cunostinta din preliminarii, Cehia, urmând sa dea piept cu reprezentativa Statelor Unite ale Americii. Selectionata pregatita de Karel Bruckner, aflata la primul Mondial de la despartirea de Slovacia, porneste ca favorita, alaturi de Italia, la ocuparea unuia dintre primele doua locuri in grupa care asigura calificarea in optimi. Cu un lot de o valoare incontestabila, cu jucatori proveniti din cele mai puternice echipe ale Europei, printre care si un fost câstigator al „Balonului de Aur“, Pavel Nedved, cehii nu au decât o singura varianta pentru meciul cu americanii: victoria.


„E ultimul turneu la care particip cu echipa nationala si vreau sa obtinem o performanta deosebita“, a afirmat Nedved, increzator in sansele cehilor de a ajunge macar pâna in sferturi.


Ca la fiecare Campionat Mondial la care au luat parte, Statele Unite pleaca din postura de outsider, dar formatia de peste Ocean este mai hotarâta ca niciodata sa demonstreze ca a progresat foarte mult in ultimii ani sub comanda italo-americanului Bruce Arena, aflat la cârma echipei din 1998. Iar jucatori precum Claudio Reyna (Manchester City), DaMarcus Beasley (PSV Eindhoven) sau Brian McBride (Fulham) nu sunt deloc de neglijat, chiar daca nu sunt la fel de celebri ca predecesorii lor Tony Meola, Alexi Lalas sau Cobi Jones, care au dus Statele Unite in optimile Mondialului din 1994.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS