13.7 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăSportStelistii, la mâna lui Lubos Michel

Stelistii, la mâna lui Lubos Michel

Cel mai important meci al unei echipe românesti de dupa revolutie, returul semifinalei Cupei UEFA dintre Middlesbrough si Steaua, programat mâine, de la ora 22.00, pe „Riverside Stadium“, va fi arbitrat de o brigada slovaca, avându-l la centru pe Lubos Michel. Arbitru FIFA din 1994, Michel (38 de ani) a mai avut tangenta cu Steaua o singura data, tot la un joc cu o formatie engleza, Aston Villa, in turul trei al Cupei UEFA (noiembrie 1997), câstigat de bucuresteni cu 2-1, pe teren propriu.


Slovacul este insa cunoscut românilor dupa meciul de pomina de la Oslo, Norvegia – România 1-1, din preliminariile Euro 2004, când a acordat gazdelor un penalti vazut doar de el, la un hent in careu comis de norvegianul Carew, rezultatul facând ca tricolorii sa rateze barajul pentru turneul final din Portugalia.


Contestat de Mircea Sandu in 2003


Presedintele FRF, Mircea Sandu, a avut chiar o intâlnire, la Bratislava, cu presedintele UEFA Lennart Johansson, caruia i-a inmânat un memoriu legat de greselile de arbitraj impotriva echipei României, din acea campanie de calificare, mentionând si prestatia lui Michel.


„Lubos Michel a arbitrat Norvegia – România, reusind cu succes sa obtina un punct pentru Norvegia. Domnul Michel a apreciat toate fazele de joc in favoarea Norvegiei (…) Punctul culminant a venit spre sfârsitul meciului, când domnul Michel a decis ca trebuie sa actioneze si a acordat Norvegiei un penalti pentru o infractiune vazuta numai de el. Chiar si jucatorul Carew a recunoscut a doua zi ca penaltiul a fost un cadou oferit cu generozitate de Michel“, scria Sandu in memoriul depus la UEFA, ramas insa fara rezultat.


„Centralul“ slovac este insa un arbitru de talie mondiala, inclus in lotul pentru CM 2006, iar in acest sezon a condus partide importante din Liga Campionilor, cum ar fi Juventus – Bayern München (2-1), Arsenal – Real Madrid (0-0) sau Barcelona – Benfica (2-0). Lubos Michel va fi ajutat la meciul Middlesbrough – Steaua (in tur, 0-1) de asistentii Martin Balko si Roman Slysko.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU