13.7 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSpaniolii si-au atins scopul

Spaniolii si-au atins scopul

Dupa un meci echilibrat, in care nemtii si-au creat mai multe ocazii abia dupa ce au ramas in inferioritate numerica, Sevilla a scos o remiza alba la Gelsenkirchen si viseaza la finala de la Eindhoven.


Prima mansa a semifinalei dintre Schalke 04 si FC Sevilla s-a incheiat cu un rezultat alb, finalista Cupei UEFA urmând sa se decida peste o saptamâna, in Spania. Ibericii s-au prezentat la Gelsenkirchen cu misiunea de a nu primi gol si si-au atins scopul, sperând ca avantajul terenului propriu ii va duce spre prima finala de cupa europeana din istoria clubului.


Cu doi jucatori-cheie pe banca de rezerve, atacantul Kevin Kuranyi si mijlocasul Lincoln, nemtii au fortat din start, insa Palop a fost la post, opunându-se in minutul 7 unui sut al lui Gustavo Varela. Sevilla a ripostat pentru prima data in minutul 22, când Jesus Navas a trimis cu putin pe lânga poarta, de la 20 de metri. Vârful spaniol a fost periculos si câteva minute mai târziu, punându-l la grea incercare pe portarul lui Schalke, Frank Rost. Prima parte s-a incheiat tot cu o ocazie a oaspetilor, Vincenzo Maresca reluând cu capul o centrare a omniprezentului Navas, insa fundasul brazilian Marcelo Bordon a respins de pe linia portii.


Palop a inchis poarta


La reluare, gazdele au fost si mai insistente, dar Varela si Lincoln nu l-au putut invinge pe Palop. In replica, Navas a fost din nou aproape de a-i aduce pe oaspeti in avantaj, dar sutul sau a trecut cu putin peste transversala.


Finalul a apartinut germanilor, care au dat impresia ca pot marca, cu toate ca ramasesera cu un om mai putin, Mladen Krstajici fiind eliminat pentru o interventie dura asupra lui Jesus Navas, cel mai bun jucator al spaniolilor.


Palop a facut din nou minuni in fata lui Lincoln si Bordon, dar a avut si noroc la executia defectuoasa a lui Soren Larsen, care nu a putut marca din câtiva metri. Pâna la fluierul final al norvegianului Tom Henning Ovrebo, fostul goal-keeper al Valenciei a inchis cu brio poarta Sevillei, care a obtinut un rezultat bun in privinta returului de pe „Sanchez Pizjuan“.


In mansa secunda, spaniolii nu vor putea insa conta pe Javi Navarro, suspendat dupa ce a incasat in mod inutil un cartonas galben, si pe Frederic Kanoute, accidentat in minutul 31 al partidei de pe „Aufschalke“, in timp ce nemtii nu-l vor avea in centrul defensivei pe Mladen Krstajici, eliminat in minutul 80.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS