13.7 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLyon, eliminata de Marseille

Lyon, eliminata de Marseille

Desi de cinci ani domina cu autoritate campionatul francez, Juninho si compania nu conteaza in cea de-a doua competitie ca importanta din Hexagon.


Campioana ultimelor patru sezoane din Ligue 1 si lidera la zi a campionatului, Olympique Lyon, a parasit marti seara Cupa Frantei, competitie in care s-a impus ultima data in urma cu 33 de ani. Desi sferturile de finala s-au disputat intr-o singura mansa, iar Juninho si compania au beneficiat de avantajul terenului propriu, acestia nu s-au putut impune in fata lui Olympique Marseille. Oaspetii au deschis scorul in minutul 17, prin atacantul Toifilou Maoulida, dar lyonezii au egalat cinci minute mai târziu, gratie brazilianului Fred. Golul victoriei marseillezilor a fost reusit de senegalezul Mamadou Niang, in minutul 65. Olympique a terminat meciul cu un om mai putin, nigerianul Taye Taiwo primind al doilea cartonas galben in minutul 90.


In semifinale, Olympique Marseille, ocupanta locului sapte in campionat, va intâlni pe Paris Saint Germain (locul 8), echipa care a cucerit trofeul in 2004. Parizienii s-au impus pe „Parc des Princes“, cu scorul de 2-1, in disputa cu OSC Lille (locul 4). Grecul Efstathios Tavlaridis a punctat pentru oaspeti in minutul 30, dar gazdele au intors rezultatul, gratie reusitelor nigerianului Bonaventure Kalou (’40) si portughezului Pauleta (’57). Lille a fost aproape de egalare in minutul 82, dar Odemwingie a trimis mingea in bara. Tot in faza sferturilor de finala ale Cupei Frantei, formatia pregatita de Ladisau Bölöni, Rennes, urma sa intâlneasca aseara, pe teren propriu, echipa din liga a doua Montpellier, in timp ce amatorii de la Calais, care au disputat finala competitiei in 2000, urma sa joace in fata propriilor suporteri cu formatia la care este legitimat si Claudiu Keseru, FC Nantes, echipa in fata careia au pierdut trofeul acum sase ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS